Abdullah Öcalan'ın çağrısının ardından Avrupa Parlamentosu'ndan ilk açıklama

Terör örgütü PKK lider Abdullah Öcalan'ın silah bırakma çağrısının ardından Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor'dan dikkat çeken bir paylaşım geldi. Öcalan'ın silah bırakma çağrısının memnuniyetle karşıladıklarını belirten Amor, "Kapsayıcı süreç için en iyi başlangıç noktasıdır" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Abdullah Öcalan'ın çağrısının ardından Avrupa Parlamentosu'ndan ilk açıklama

Terör örgütü PKK lider Abdullah Öcalan, silah bırakma çağrısı yaptı. Öcalan, "Barış ve Demokratik Toplum Çağrısı" başlıklı mesajında, "Tüm gruplar silah bırakmalı ve PKK kendini feshetmelidir" çağrısını yaptı.

Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor, Abdullah Öcalan'ın silah bırakma çağrısının memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. 

"KÜRT MESELESİ BARIŞÇIL BİR ŞEKİLDE ÇÖZÜLECEK"

Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Amor, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bugün Abdullah Öcalan'ın PKK'ya yaptığı silah bırakma ve fesih çağrısı, son derece memnuniyetle karşılanan tarihi bir adımdır. Diyalog ve uzlaşı temelinde, Türkiye'deki Kürt meselesini barışçıl bir şekilde çözecek potansiyel bir siyasi ve kapsayıcı süreç için en iyi başlangıç noktasıdır" ifadelerini kullandı.

Abdullah Öcalan'ın çağrısının ardından Avrupa Parlamentosu'ndan ilk açıklama

Kaynak: ANKA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin