Abdulkadir Selvi de topa girdi Özgür Özel'e sert çıktı: Bu düpedüz AK Parti içine fitne sokmak demektir. Süleyman Soylu ile ilgili sözlerine Selvi'den yanıt geldi ve...

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yönelik sert sözlerine Soylu yanıt vermişti. O tartışmaya Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi de dahil oldu ve Özel'e sert bir suçlamada bulundu: Bu düpedüz AK Parti içine fitne sokmak demektir.

Google Haberlere Abone ol
Abdulkadir Selvi de topa girdi Özgür Özel'e sert çıktı: Bu düpedüz AK Parti içine fitne sokmak demektir. Süleyman Soylu ile ilgili sözlerine Selvi'den yanıt geldi ve...

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yönelik çok sert ifadeler kullanmıştı.

Özel “25 Ağustos 2018'de Süleyman Soylu Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kriminal bakanı, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en karanlık bakanlarından bir tanesi Cumartesi Anneleri'nin 700. eylemine verdiği kanunsuz emirle saldırdı, uygulattığı orantısız güçle o eylemi dağıttı, oradaki anaları evlatları destekçileri perişan etti. O tarihten bu tarihe marifetmiş gibi Galatasaray Meydanı annelere kapalı ve her hafta anneleri tutukladılar, akşam saldılar, anneler pasif direnişi sürdürdü her hafta gittiler. Süleyman Soylu yılmadı, anneler yılmadı. Süleyman Soylu utanmadı, anneler geri durmadı. Bugüne kadar gelindi" demişti.

Özel, "Son haftalarda hakkını teslim etmek lazım. Sayın Ali Yerlikaya, doğru değil, yeterli değil ama belli sayıda annenin oraya ulaşmasına izin veriyor. Ama etraflarına utanç bariyerleri çekiliyor. Bu hafta bininci hafta. Anneler beni de ziyaret ettiler. Sayın Kurtulmuş'tan randevu talepleri vardı. Biz de aracılık ettik. Sayın Ali Yerlikaya'dan talepleri vardı. Sayın Bakan randevuyu vereceğini söyledi. Ve bu hafta hepimiz Cumartesi Anneleri'nin bininci haftasında Türkiye'nin utandıracak değil biraz olsun hep birlikte normalleşmenin, hep birlikte hak aramanın aslında anayasal bir hakkın bu kadar da kutsal bir hakkın kullanımına şahitlik etmek istiyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

SOYLU CEVAP VERMİŞTİ

Özgür Özel'in bu çıkışına Süleyman Soylu, "Özgür Özel bey Yaptırdığınız makyaj operasyonları yetmiyor akıl operasyonu da lazım ancak onun da çaresi yok. Bir önceki başkanınız da aynı iftiraları söyleyerek ”ortak” kumpasınızla gitti. Esas patronunuzdan kurtulabilirseniz, Allah’a şükür biz buradayız… Bu arada cezaevindeki bilumum PKK DHKPC’li kriminal olmayan! terörist arkadaşlarınızı da unutmayınız." cevabını sosyal medyadan vermişti.

ABDULKADİR SELVİ DE TOPA GİRDİ

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi de bu tartışmaya girdi ve Özgür Özel'e sert çıktı.

Yazılarında, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından ana muhalefet partisi lideri Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli ile gerçekleştirdiği görüşmelerle birlikte esen “siyasette yumuşama” havasını destekleyen Selvi, bugünkü yazısında CHP liderine eleştirilerde bulundu ve Süleyman Soylu ile ilgili söylediklerine cevap vererek Özel'e suçlamada bulundu ve  Bu düpedüz "AK Parti içine fitne sokmak demektir." dedi.

Selvi, “Özel, hiç gereği yokken Cumartesi Anneleri konusunda, bir önceki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu hedef alan bir konuşma yaptı. Çok ağır suçlamalarda bulundu. Eski Bakan’a hakaret edip mevcut Bakan’dan talepte bulunmak ne anlama gelir? Bu düpedüz AK Parti içine fitne sokmak demektir. Bu üslup Cumartesi Anneleri’nin Taksim’de eylem yapmalarına yarar sağlar mı? Maksat üzüm yemek mi, bağcıyı dövmek mi? Ayrıca Süleyman Soylu, Türkiye Cumhuriyeti’nde PKK ve DEAŞ’la mücadelede en başarılı bakanlardan birisidir” diye yazdı.

YAZININ TAMANINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin