9. Yargı Paketi Meclis'ten geçti mi, ne zaman çıkacak? Yeni Yargı Paketi'nde ceza indirimi, genel af var mı, maddeler neler? (9. Yargı paketi son durum)

Kurban Bayramı tatili sonrasında TBMM çalışmalarına kaldığı yerden devam ediyor. Meclis gündeminde ise cezasızlık algısını ortadan kaldırmaya yönelik düzenlemeler içeren 9. yargı paketi var. Hükümlülerin eğitim hakkına dair çalışma, casusluk düzenlemesi ve soyadı düzenlemesi ile ilgili maddelerin yer aldığı yargı paketinde ne zaman yürürlüğe gireceği merak ediliyor. Peki, 9. Yargı Paketi Meclis'ten geçti mi, ne zaman çıkacak? Yeni Yargı Paketi'nde ceza indirimi, genel af var mı, maddeler neler?

Google Haberlere Abone ol
9. Yargı Paketi Meclis'ten geçti mi, ne zaman çıkacak? Yeni Yargı Paketi'nde ceza indirimi, genel af var mı, maddeler neler? (9. Yargı paketi son durum)

Denetimli serbestlik, arabuluculuk, infaz düzenlemesi ve genel af gibi konuları kapsaması beklenen 9. Yargı Paketi'ne ilişkin son durum merak konusu oldu. Cezasızlık algısını ortadan kaldıracak yeni yargı paketinin hazırlıkları tamamlanmak üzere. Şimdi gözler söz konusu paketin Meclis gündemine geleceği tarihe çevrildi. Kurban Bayramı tatili sonrası mesaisine yeniden başlayan TBMM gündeminde yer alacak başlıklardan birisi de 9. yargı paketi olacak. Peki, 9. Yargı Paketi Meclis'ten geçti mi, ne zaman çıkacak? Yeni Yargı Paketi'nde ceza indirimi, genel af var mı, maddeler neler? 9. Yargı paketi son durum...

9. YARGI PAKETİ MECLİS'TEN GEÇTİ Mİ, NE ZAMAN ÇIKACAK?

9. Yargı Paketi taslağında sona gelindi denilebilir. Söz konusu paketin önümüzdeki günlerde Meclis gündemine gelmesi bekleniyor. Paket Genel Kurul'da kabul edilmesi halinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek ve yasalaşacak.

9. Yargı Paketi Meclis'ten geçti mi, ne zaman çıkacak? Yeni Yargı Paketi'nde ceza indirimi, genel af var mı, maddeler neler? (9. Yargı paketi son durum)

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "9. Yargı Paketi'yle ilgili çalışmamız son aşamaya geldi. Meclis tatile girmeden Meclisin gündemine getireceğiz." ifadelerini kullanmıştı. 

YENİ YARGI PAKETİNDE NELER VAR?

  • 9. Yargı Paketi düzenlemesine göre yapılacak değişiklik ile beraber AYM kararına rağmen kadınlar evlendikten sonra bekarlık soyadlarını tek başına kullanamayacak.
  • Yargıda casusluk tanımı ise değişecek. Başka bir ülke ya da istihbarat örgütleri adına suç işleme, adam öldürme, belge bilgi toplama, adam kaçırma ve gasp gibi suçlar artık adi suç kapsamında değil, casusluk olarak değerlendirilecek ve ona göre ceza verilecek.
  • 9. yargı paketine göre kapalı cezaevlerindeki iyi halli hükümlüler, kurum içinde açılan örgün öğretim programlarına kurum disiplinini, düzenini ve güvenliğini tehlikeye düşürmeyecek şekilde devam edebilecek.
  • Cezaevinden tahliye olduktan sonra ise onların ıslahı ve toplumda faydaları olmaları anlamında birtakım tedbirler uygulanacak.

 

  • Pakette; soy bağının reddi, noter hizmetleri, casusluk suçlarına ilişkin çeşitli düzenlemeler de yer alıyor.
  • Bunun yanında hakim ve savcıların terfi sistemi de güncellenecek.
  • Sporda şiddete yönelik yeni önlemlerin yer alıp almayacağı ise taslağın görüşmeleri esnasında belli olacak.
  • 9. Yargı Paketi'nde genel af maddesinin yer alıp almayacağı ile ilgili ise resmi bir açıklama bulunmuyor.
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin