7,8 ve 7,5'lik deprem hattı. O kente 4 tarafı faylarla çevrili uyarısı. Ciddi deprem tehlikesi var. Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay, Elazığ, Bingöl, Tunceli, Şanlıurfa, Diyarbakır...

O bölge ateş hattında. Depremler peş peşe yaşandı. Dün gece Malatya 00:41'de 4.2 ile sallandı. Bu sarsıntının ardından bölgede en büyüğü 3,2 olan çok sayıda deprem kaydedildi. Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş depremler sonrasında uyarılarda bulundu. Bektaş, "Bu faylar 7,8 ve 7,5 Maraş deprem çifti ile yüklenmişlerdir." dedi. Naci Görür de Tunceli bölgesine uyarıda bulunmuştu.

Google Haberlere Abone ol
7,8 ve 7,5'lik deprem hattı. O kente 4 tarafı faylarla çevrili uyarısı. Ciddi deprem tehlikesi var. Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay, Elazığ, Bingöl, Tunceli, Şanlıurfa, Diyarbakır...

Malatya ve çevre iller dün gece depremlerle sarsıldı. AFAD, Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde saat 00.41'de 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.

Depremin derinliği 7,69 kilometre olarak ölçüldü. Deprem çevre illerden de hissedildi. Sabaha kadar Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay, Elazığ, Bingöl, Tunceli, Şanlıurfa, Diyarbakır çevresinde irili ufaklı çok sayıda deprem kaydedildi.

Depremin ardından Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş sosyal medya hesabından uyarılarda bulundu. Malatya'nın 4 tarafının Doğu Anadolu Fay sistemine ait faylarla çevrili olduğuna dikkat çeken Bektaş, söz konusu fayların 6 Şubat depremleriyle stres yüklendiğini belirtti. Bektaş, "Malatya ciddi deprem tehlikesi altında" uyarısında bulundu. Deprem uzmanı paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"1- Malatya Ovasının dört tarafı Doğu Anadolu Fay Sistemine ait aktif faylarla çevrilidir.

2- Bu faylar 7,8 ve 7,5 Maraş deprem çifti ile yüklenmişlerdir.

3- Deprem tahmini doğruluğu yüzde 60 ise; Malatya ciddi deprem tehlikesi altındadır."

GÖRÜR DE DEFALARCA UYARDI

Prof. Dr. Naci Görür de daha önce, "dikkatli olunmalı" uyarısında bulunmuştu. Görür, "Doğanşehir-Malatya arasındaki fay zonu stres transferi nedeniyle zaman zaman küçük depremler üretiyor, dikkatli olunmalıdır" ifadelerini kullanmıştı.

Katıldığı bir Youtube programında da Görür depremin Türkiye gerçeği olduğunun altını çizmiş, "Çok endişem ettiğim yer" dediği üç il için uyarıda bulunmuştu. Koordinat olarak "Tunceli Yöresi" diyen Görür, "Erzincan, Bingöl-Karlıova arası endişe ettiğimiz yer. Deprem olma periyodu dolmuş, tehlikeli bir duruma gelmiş artık. Deprem üretme zamanı dolmuş." demişti.

'Marmara depremi mi daha yakın yoksa Tunceli'de beklenen deprem mi?' sorusuna Görür şöyle yanıt vermişti:

Onu kestirmek zor ama Marmara Bölgesi ve Tunceli yöresi dikkat etmemiz gereken bir noktada. Stratejik olarak ilk müdahale edeceğimiz yerler orası. Bizim söylediğimiz buraları deprem dirençli hale getirilmesi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin