3 ilçe ve 4 beldede seçim günü! İşte ilk gelen sonuçlar...

31 Mart'taki yerel seçimlerin ardından yapılan itirazlar üzerine 3 ilçe ve 4 beldede seçimler iptal edilmişti. Yenilenen seçimler yarın yapılacak, seçmenler 08.00-17.00 arasında oy kullandı. Yayın yasağı kalktı. İşte ilk gelen sonuçlar...

Google Haberlere Abone ol
3 ilçe ve 4 beldede seçim günü! İşte ilk gelen sonuçlar...

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), seçimlerin yenilenmesine karar verdiği 3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemleri başladı. 50 binden fazla seçmenin sandık başına gittiği seçimlerde oy verme işlemi saat 17.00'de tamamlandı.

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), seçimlerin yenilenmesine karar verdiği 3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemleri tamamlandı.

Aksaray’ın Güzelyurt, Kayseri’nin Pınarbaşı, Şanlıurfa’nın Hilvan ilçeleri ile Sivas Yıldızeli Güneykaya, Tunceli Mazgirt Akpazar, Kırklareli Lüleburgaz Büyükkarıştıran ve Aksaray Merkez Sağlık beldelerinde belediye başkanlığı seçimleri için bir kez daha sandıklar yeniden kuruldu.

3 ilçe ve 4 beldede seçmenler oy vermek için sabah saat 08.00'den itibaren sandık başına gitti. Seçimlerin tekrar edildiği yerlerde oy verme işlemi saat 17.00 itibariyle tamamlandı.

Yüksek Seçim Kurulu saat 19.00'da yayın yasağını kaldırdı.

Seçimlerin yenilendiği yerlerde oy sayımı tamamlandı. AK Parti üç, CHP iki, DEM Parti ve MHP birer belediye başkanlığı kazandı.

Belediye başkanlıkları ve kazanan partiler şöyle;

Kayseri - Pınarbaşı: CHP
Şanlıurfa - Hilvan: DEM Parti
Aksaray - Güzelyurt: AK Parti
Sivas - Güneykaya: AK Parti
Kırklareli - Büyükkarıştıran: CHP
Tunceli - Akpazar: AK Parti
Aksaray - Sağlık: MHP

AK PARTİ’NİN ADAYI KAZANDI

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) seçimlerin yenilenmesine karar verdiği, 10 oy sandığının ve bin 700 seçmenin bulunduğu Tunceli’nin Mazgirt ilçesine bağlı Akpazar beldesinde, resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti'nin adayı Ali Aydın, 644 oy alarak belediye başkanı seçildi.

CHP’nin adayı Zeynel Yıldırım 422 oy alırken, DEM Parti’nin adayı Orhan Çelebi 220 oy, MHP’nin adayı Neşe Gür 81, Yeniden Refah Partisi’nin adayı Ahmet Yılmaz da 9 oy aldı. 1381 kişinin oy kullandığı beldede 5 oy geçersiz sayıldı.

GÜNEYKAYA KÖYÜNDE DE AK PARTİ ADAYI KAZANDI

Sivas Güneykaya köyünde oy sayım işlemi tamamlandı. Kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti adayı Hüseyin Kırışkuzu 556 oy olarak beldenin yeni belediye başkanı oldu.

CHP'NİN ADAYI ÇAMLICA KAZANDI

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Büyükkarıştıran beldesinde YSK’nın seçimlerin yenilenmesi kararı sonrası bugün yapılan seçimlerde belediye başkanlığını CHP'nin adayı Ertuğrul Çamlıca kazandı. Büyükkarıştıran'da 4 bin 950 seçmenden 4 bin 537 kişi sandık başına giderek oy kullandı. Resmi olmayan sonuçlara göre, DSP'nin adayı Hakan Karaman 2 bin 101 oy alırken, 2 bin 286 oy alan CHP'li Ertuğrul Çamlıca, Büyükkarıştıran Belediye Başkanlığını kazandı.

Partililere teşekkür konuşması yapan Çamlıca, 2 ay gibi kısa bir sürede çok çalıştıklarını belirterek, "Katılan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bundan sonra ayrımcılık yok. Tüm vatandaşlarımızın belediye başkanıyım" dedi.

KAYSERİ'DE CHP KAZANDI

CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Kayseri Pınarbaşı'nda seçimi CHP’nin adayı Deniz Yağan’ın kazandığını duyurdu.

Başarır şunları söyledi:

“31 Mart'ta kazandığımız #Kayseri Pınarbaşı'nda, hukuksuzca verilen seçimlerin yenilenmesi kararına karşı en iyi cevabı halkımız sandıkta verdi!

Adaletsizliğin karşısında büyük bir mücadeleyle, halkın iradesinin üzerinde hiçbir güç olmadığını göstererek 2'nci kez seçilen Pınarbaşı Belediye Başkanımız Deniz Yağan'ı; seçimlerin kazanılmasında büyük emeği olan Kayseri İl Örgütümüzü ve Milletvekilimiz Aşkın Genç'i yürekten kutluyorum.”

ÖZGÜR ÖZEL'DEN İLK AÇIKLAMA

CHP lideri Özgür Özel seçimlerin ardından yaptığı açıklamada, "İki arkadaşımızı da yürekten kutluyorum. CHP'nin belediye sayısı 409'dan 411'e çıkmıştır. Bundan sonra 411 belediyemizle birlikte milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.

31 MART'TA KİM NE KADAR OY ALMIŞTI?

Kayseri-Pınarbaşı: CHP 5 bin 82 oy, MHP 4 bin 758 oy

Şanlıurfa-Hilvan: DEM Parti 6 bin 960, AK Parti 6 bin 439, Yeniden Refah Partisi 3 bin 935 oy

Aksaray-Güzelyurt: İYİ Parti 549 oy, AK Parti 548 oy, MHP 537 oy

Sivas Yıldızeli-Güneykaya: MHP: 333 oy, Yeniden Refah Partisi 158 oy, AK Parti 149 oy

Kırklareli Lüleburgaz-Büyükkarıştıran: DSP 2 bin 59 oy, CHP 2 bin 57 oy

Tunceli Mazgirt-Akpazarı: CHP 471 oy, AK Parti 467 oy, DEM Parti 274 oy

Aksaray Merkez-Sağlık: MHP 763 oy, AK Parti 762 oy

GÜN BOYU NELER OLDU?

HİLVAN

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde, Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclisi üyeliği seçimi için oy verme işlemi başladı.

3 ilçe ve 4 beldede seçim günü! İşte ilk gelen sonuçlar...

İlçede kayıtlı bulunan 27 bin 686 seçmen, kurulan 125 sandıkta oy verme işlemini gerçekleştirecek.

PINARBAŞI

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde seçmenler sandık başına gitti.

İlçede, 141 sandıkta, 18 bin 960 seçmen oy kullanacak. Öte yandan, hastalığı veya engeli sebebiyle sandığa gidemeyen seçmenler de seyyar sandıkta oy kullanıyor.

3 ilçe ve 4 beldede seçim günü! İşte ilk gelen sonuçlar... - Resim : 2

 

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), seçimlerin yenilenmesine karar verdiği Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde, Cumhur İttifakı adayı Menduh Uzunluoğlu ile CHP'nin adayı Deniz Yağan, oylarını kullandı.


Cumhur İttifakı'nın adayı MHP'li Uzunluoğlu, Melikgazi İlkokuluna gelerek 1130 numaralı sandıkta oyunu verdi.

3 ilçe ve 4 beldede seçim günü! İşte ilk gelen sonuçlar... - Resim : 3

Çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulunan Uzunluoğlu, oyununun hayırlı olmasını diledi.

Uzunluoğlu, "Önce partimize, Cumhur İttifakı'na, ilçemize ve bütün ülkemize hayırlı olsun. Seçim, asude bir şekilde geçiyor. Akşama kadar da böyle devam edecek. Akşam da inşallah zafer Cumhur İttifakı'nın olacak diyorum. Saygılar sunuyorum." ifadelerini kullandı.

CHP'nin adayı Deniz Yağan da Kazancık Mahallesi'ndeki 1079 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Yağan'a CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç de eşlik etti.

3 ilçe ve 4 beldede seçim günü! İşte ilk gelen sonuçlar... - Resim : 4

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde kesin olmayan sonuçlara göre, ilçede CHP'nin adayı Deniz Yağan 5 bin 82, Menduh Uzunluoğlu ise 4 bin 758 oy almıştı.

İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, 3 Nisan'da, mühürsüz torba teslimi nedeniyle Pınarbaşı Belediye Başkanlığı ve İlçe Belediye Meclis Üyeliği seçimlerinin iptaline, seçimin 2 Haziran 2024 Pazar günü yenilenmesine karar vermişti.

BÜYÜKKARIŞTIRAN BELDESİ

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), kısıtlı iki kişinin oy kullandığı gerekçesiyle seçimlerin yenilenmesine karar verdiği Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Büyükkarıştıran beldesinde belediye başkanlığı seçimi için oy verme işlemi başladı.

3 ilçe ve 4 beldede seçim günü! İşte ilk gelen sonuçlar... - Resim : 5

YSK görevlileri, vatandaşların oy kullanacağı 3 okuldaki 16 sandıkta hazırlıklarını tamamladı.

Seçmenler, 6 parti adayının yarıştığı seçimde saat 08.00 itibarıyla oy vermeye başladı.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde DSP'nin adayı Hakan Karaman 2 bin 59, CHP'nin adayı Ertuğrul Çamlıca 2 bin 57 oy almıştı. Kısıtlı iki kişinin oy verdiği tespit edilince seçimler iptal edilmişti.

GÜNEYKAYA BELDESİ

Sivas’ın Yıldızeli ilçesi Güneykaya beldesinde seçmenler 2 ay sonra belediye başkanı, belediye meclis üyeleri ve muhtarlık seçimi için yeniden sandık başına gitti .

3 ilçe ve 4 beldede seçim günü! İşte ilk gelen sonuçlar... - Resim : 6

Sivas’ın Yıldızeli ilçesine bağlı Güneykaya beldesinde 31 Mart Mahalli İdare seçimleri olaylı geçmişti. Muhtarlık seçiminden kaynaklı Güneykaya Anadolu Lisesi’nde taraflar arasında yaşanan kavgada yaralananlar olurken, bir seçim sandığı kırılarak oy pusulaları parçalanmıştı. Yüksek Seçim Kurulu geçtiğimiz 31 Mart’ta yaşanan olaylar nedeniyle beldede ki seçimi iptal ederek 2 Haziran’da seçimin yenilenmesine karar vermişti.

5 sandıkta bin 140 seçmenin oy kullanması beklenen seçimde oy verme işlemi saat 17.00’a kadar devam edecek.

AKPAZAR İLÇESİNDE OY VERME İŞLEMİ BAŞLADI

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) seçimlerin yenilenmesine karar verdiği bin 700 seçmenin bulunduğu Tunceli’nin Mazgirt ilçesine bağlı Akpazar beldesinde oy verme işlemleri başladı.

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Mazgirt ilçesine bağlı Akpazar beldesinde CHP’nin adayı Zeynel Yıldırım 471, AK Parti’nin adayı Ali Aydın 467 oy aldı. 4 oy farkıyla CHP’li Aydın, seçimi kazandı. AK Parti’nin, beldeye bağlı Örs Mahallesi’nde kurulan sandıkta bazı seçmenlere sandık kurulu tarafından belediye başkanlığı pusulası verilmediği ve bu durumun da seçimin sonucunu etkileyeceği gerekçesiyle yaptığı ‘itiraz’ başvurusu üzerine seçimin yenilenmesine karar verildi. Bin 700 seçmenin bulunduğu beldede oy verme işlemleri 08.00 itibariyle başladı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı toplamda 10 oy sandığının bulunduğu beldede oy verme işlemi 17.00’de sona erecek.

YSK BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

31 Mart'taki Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından yapılan itirazlar sonucunda seçimlerin yenilenmesine karar verilen 3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi sürüyor.

3 ilçe ve 4 beldede seçim günü! İşte ilk gelen sonuçlar... - Resim : 7

YSK Başkanı Yener, YSK önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, seçimlerin sorunsuz olarak devam ettiğini bildirdi ve bu şekilde devam etmesini temenni etti.

Yener, saat 17.00 itibarıyla sandıkların açılacağını anımsatarak, "21.00'den önce yayın yasağının kaldırıp kaldırılmayacağına kurul olarak karar verip sizlere duyuracağız. Şu an için herhangi bir olumsuz durum yok, her şey yolunda gidiyor." diye konuştu.

Kaynak: DHA
Etiketler gündem sandık oy
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin