Komşu Yunanistan’ın turistik Santorini Adası ve çevresinde sismik hareketlilik yaşanıyor. Ege Denizi’nde dün büyüklükleri 3,5 ila 4,4 arasında değişen sekiz deprem meydana geldi. Art arda meydana gelen depremler bugün de sürüyor.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) saat 10.22’de merkez üssü Ege Denizi’ndeki Aniye Adası olan 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini bildirdi. Bu depremin ardından çok sayıda sarsıntı kaydedildi. 4.1 büyüklüğünde saat 15:10'da bir deprem daha yaşandı. Deprem yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşti.
Son deprem son 24 saatte gerçekleşenlerin en büyüğü oldu. Kandilli depremin büyüklüğünü 4.8 olarak açıkladı. 15:55'te gerçekleşen deprem yerin 1.6 kilometre derinliğinde oldu. Son depremin yerin bu kadar yakının gerçekleşmesi endişe yarattı.