2024 Kurban Bayramı'nda köprü ve otoyollar ücretsiz mi? Bayramda KGM otoyollar, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü bedava mı?

2024 Kurban Bayramı tatili nedeniyle yolculuk yapacak vatandaşlar ücretisz köprü ve otoyollar aramalarına başladı. Konuya ilişkin Kara Yolları Genel Müdürlüğü (KGM) ve Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun açıklamaları yakından takip ediliyor. Peki, 2024 Kurban Bayramı'nda köprü ve otoyollar ücretsiz mi? Bayramda KGM otoyollar, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü bedava mı? İşte detaylar...

Google Haberlere Abone ol
2024 Kurban Bayramı'nda köprü ve otoyollar ücretsiz mi? Bayramda KGM otoyollar, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü bedava mı?

"2024 Kurban Bayramı'nda köprü ve otoyollar ücretsiz mi?" sorusu bayam tatili öncesinde merak konusu oldu. 2024 Ramazan Bayramı'nda KGM'ye ait köprü ve otoyollar 9 gün boyunca ücretsiz kullanılabilmişti. Diğer yandan bu sene 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde İBB'ye ait toplu taşıma araçları 16-19 Haziran tarihleri arasında ücretsiz hizmet verecek. Peki, Bayramda KGM otoyollar, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü bedava mı? İşte bayramda bedava otoyol ve köprüler...

2024 KURBAN BAYRAMI'NDA KÖPRÜ VE OTOYOLLAR ÜCRETSİZ Mİ?

16-19 Haziran 2024 tarihlerini kapsayan 4 günlük Kurban Bayramı tatili memurlar için 9 güne çıkarılmıştı. Bayram tatilinde yolculuk yapacak olan vatandaşlar otoyolların ve köprülerin bedava olup olmadığını araştırmaya başladı. Geçen Ramazan Bayramı'nda ücretsiz köprü-otoyol uygulaması hayata geçmişti. 2024 Kurban Bayramı için de beklenen resmi açıklama geldi.

2024 Kurban Bayramı'nda köprü ve otoyollar ücretsiz mi? Bayramda KGM otoyollar, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü bedava mı?

Kurban Bayramı nedeniyle Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) sorumluluğundaki otoyol ve köprü geçişlerinin ücretsiz olduğu öğrenildi. Fakat söz konusu karar, yap-işlet-devret projelerini kapsamamaktadır.

2024 Kurban Bayramı tatili boyunca 15-24 Haziran taihleri arasında yap-işlet-devret projeleri hariç, otoyollar ve köprüler bedava olacak.

BAYRAMDA KGM OTOYOLLAR, 15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ, FSM KÖPRÜSÜ BEDAVA MI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Bazı Mal ve Hizmetlerden Ücretsiz veya İndirimli Olarak Faydalanacakların Tespitine İlişkin karara göre; 2024 Kurban Bayramı tatilinde, 15 Haziran Cumartesi (Cumayı cumartesiye bağlayan gece) saat 00.00'dan başlayarak, 24 Haziran Pazartesi günü saat 07:00'ye kadar KGM sorumluluğunda bulunan otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ücretsiz olacak.

2024 KURBAN BAYRAMI'NDA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?

16 Haziran 2024 Pazar günü saat 00:00'dan 19 Haziran 2024 Çarşamba gününe kadar Başkentray, Marmaray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy metro hattı seferleri ile belediyeler ve bunların kurdukları birlik, müessese ve işletmelerce yürütülen toplu taşıma hizmetleri bedava olacak.

2024 Kurban Bayramı'nda köprü ve otoyollar ücretsiz mi? Bayramda KGM otoyollar, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü bedava mı? - Resim : 2

İBB' 2024 Kurban Bayramı'nda toplu taşımanın ücretsiz olacağına dair şu duyuru yapıldı:

"Kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahipleri, 16-19 Haziran arasını kapsayan 4 günlük bayram süresince, İBB’ye ait toplu ulaşım araçlarından ücretsiz yararlanabilecek. İETT, Metro İstanbul ve Şehir Hatları gerekli hallerde ek seferler koyacak. İBB Deniz Taksileri ise 7/24 hizmet vermeye devam edecek. Bayram boyunca, Kuzguncuk İskelesi, Moda İskelesi, Kadıköy İskelesi, Beşiktaş İskelesi ve Çubuklu Arabalı Vapur İskelelerimizde yer alan Vapur Kafeleri de hizmette olacak."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin