2024 İSTANBUL KURBAN KESİM YERLERİ: İBB Anadolu ve Avrupa Yakası kurban satış ve kesim alanları..

2024 Kurban Bayramı'nda kurban kesecek vatandaşlar araştırmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda küçükbaş, büyükbaş kurbanlık hayvan kesim tesisleri araştırma konusu oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Anadolu ve Avrupa Yakası kurban satış ve kesim alanlarını açıkladı. İşte, 2024 İstanbul kurban kesim yerleri...

Google Haberlere Abone ol
2024 İSTANBUL KURBAN KESİM YERLERİ: İBB Anadolu ve Avrupa Yakası kurban satış ve kesim alanları..

16-19 Haziran 2024 tarihlerine denk gelen 2024 Kurban Bayramı öncesinde İstanbul'da kurban kesecek vatandaşlar, satış ve kesim tesislerini araştırmaya koyuldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Avrupa Yakasında 2 ve Anadolu Yakasında 3 olmak üzere toplam 5 tesiste kurban satış ve kesim hizmeti vereceğini açıkladı. Peki, İBB Anadolu ve Avrupa Yakası kurban satış ve kesim alanları nereler? İşte, 2024 İstanbul kurban kesim yerleri...

2024 İSTANBUL KURBAN KESİM YERLERİ

İstanbul'da yaşayan vatandaşlar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan Avrupa Yakası'nda 2 Anadolu yakasında 3 olmak üzere toplam 5 tesiste kurban satış ve kesim hizmetinden faydalanabilecek. Bunun kapsamda kesilen kurban etlerinin paketlenmesi için vatandaşlara 240 bin hijyenik poşet hazırlandı. Bu kurban poşetleri ücretsiz olarak vatandaşlara dağıtılacak.

2024 İSTANBUL KURBAN KESİM YERLERİ: İBB Anadolu ve Avrupa Yakası kurban satış ve kesim alanları..

İBB ANADOLU YAKASI KURBAN SATIŞ VE KESİM YERLERİ

  • Paşaköy- Sancaktepe
  • Ferhatpaşa-Ataşehir
  • Kurnaköy-Pendik

İBB AVRUPA YAKASI KURBAN SATIŞ VE KESİM YERLERİ

  • Alibeyköy-Eyüpsultan
  • Kayaşehir- Başakşehir

İBB KURBAN KESİM YERLERİ NASIL BULUNUR?

Vatandaşlar, İBB'nin hizmete sunduğu Kurban Mobil Uygulaması ile kurban satış ve kesim yerlerini bulabilecek. Uygulamanın içerisinde kurbanlıkların kontrollerinin yapılabilmesi için Tarım ve Orman Bakanlığı verilerinden alınan hayvan küpe kayıtları da bulunuyor.
Söz konusu uygulama, Android ve IOS marketlerden ücretsiz bir şekilde indirilebilecek. Uygulama ile kurbanlarını kestirecek vatandaşlara bilgilendirmeler yapılacak. 'İstanbul Senin' uygulaması üzerinden de ulaşım sağlanabilecek ve böylece vatandaşlar kurban kesim sırasını takip edebilecek. Diğer yandan İBB'ye ait kurban satış ve kesim alanlarında sınırsız ve ücretsiz internet hizmeti sağlanacak.

 

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KURBAN KESİM YERLERİ

"Paylaştığın Senindir, Hemşehrini Sevindir" sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında, Kurban Bayramı'nın ilk günü 5 ilçede kurulan kurban kesim alanlarında, soğuk zincir araçları ile bağışlar kabul edilecek. Ayrıca, Hipodrom Caddesi'ndeki PORTAŞ Soğuk Hava Deposu da bayramın ilk günü gece yarısına kadar, ikinci günü ise öğlene kadar bağış kabul edecek.

Soğuk zincir araçlarının bulunacağı noktalar

  • Keçiören Ovacık Kurban Kesim Alanı
  • Yenimahalle Yakacık Kurban Kesim Alanı
  • Çankaya Mühye Kurban Kesim Alanı
  • Mamak Ortaköy Kurban Kesim Alanı
  • Gölbaşı Oğulbey Kurban Kesim Alanı

KURBAN KESERKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Diyanet İşleri Başkanlığı'na göre kurban keserken şunlara dikkat edilmeli:

Usûlüne göre bir kesim yapmış olmak için hayvanın yemek ve nefes borularıyla, iki atardamarından en az birinin kesilmesi gerekir. Bu şekilde yapılan bir kesim sırasında, kanın akıp boşalmasını beklemeden hayvanın omuriliğinin hemen kesilmesi mekruhtur. Bu konuda etlik kesim ile kurbanlık kesim arasında bir fark yoktur.

Hayvanın canı çıkmadan başının gövdesinden ayrılmamasına ve derisinin yüzülmesi gibi diğer işlemlere başlanmamasına özen gösterilmelidir.

Kurban edilecek hayvana acı çektirilmemeli ve eziyet edilmemelidir. Bu nedenle hayvanlar ehil kişiler tarafından kesilmeli ve boğazlama işlemi süratli bir şekilde yerine getirilmelidir.

Çevre temizliği için gerekli tedbirler alınmalıdır.

Hayvanların bir diğerinin kesimini görecek şekilde yan yana bulundurulmamalarına azami özen gösterilmelidir.

İL İL KURBAN BAYRAMI NAMAZI SAATLERİ İÇİN TIKLAYIN

KURBAN KESME ŞARTLARI NELER?

Diyanet İşleri Başkanlığı'na göre; kurban kesmek, akıl sağlığı yerinde, büluğa ermiş, temel ihtiyaçları ve borçlarından başka nisap miktarı mala sahip olup seferi olmayan her Müslümanın yerine getirmekle yükümlü olduğu malî bir ibadettir. Bu malın artıcı (nâmî) olup olmadığına ve üzerinden bir yıl geçip geçmediğine bakılmaz.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin