1,5 sene sonra erken seçim mi var? CHP'de Cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanlığı hesapları... Sinem Dedetaş yeşil ışık yaktı: Gayet hazırım

Meclis tatile girdi, ancak siyaset kazanı kaynıyor. Can Atalay'ın durumu, ekonomi, erken seçim, CHP'deki tüzük kurultayı... İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan İBB Başkanı olacağı iddia edilen Sinem Dedetaş'tan Paris'te 'hazırım' mesajı geldi.

Google Haberlere Abone ol
1,5 sene sonra erken seçim mi var? CHP'de Cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanlığı hesapları... Sinem Dedetaş yeşil ışık yaktı: Gayet hazırım

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İstanbul Şehir Hatları Genel Müdürlüğü görevindeyken 31 Mart Yerel Seçimleri'nde Üsküdar Belediye Başkanı seçilen Sinem Dedetaş olası bir erken seçimde Ekrem İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı olması durumunda İmamoğlu'nun yerine geçebilecek isim olarak gösteriliyordu.

2027 Avrupa Oyunları’na ev sahipliği yapacak olan İstanbul, 2024 Olimpiyatlarını düzenleyen Paris’in ünlü moda müzesi ‘Palais Galliera’da ‘İstanbul Evi’ açtı. İBB görkemli bir davet verdi. Harcanan para tartışma çıkardı.

O açılışta Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş İmamoğlu sonrasına dair İBB Başkanlığı için çarpıcı mesajlar verdi.

Dedetaş o açılışta İmamoğlu'nun hep yanıbaşında yer aldı. Dedetaş o açılışta Habertürk'ten Oray Eğin'e konuştu.

Eğin şu ifadeleri kullandı:

Sinem Dedetaş’a belediye başkanlığının nasıl gittiğini sordum, “Gayet iyi gidiyor,” diye yanıt verdi.

“Peki,” diye devam ettim, “İstanbul’u yönetmeye hazır mısınız?”

“Evet,” diye yanıtladı.

“Bir buçuk sene sonra İstanbul Belediye Başkanı olmaya hazır mısınız?”

“Gayet hazırım,” dedi.

Bir buçuk sene sonra olası bir erken seçimde İmamoğlu’nun yerini Dedetaş’a bırakıp aday olacağı senaryosu epeydir konuşuluyor. Dedetaş bu hazırlığın ilk teyidini vermiş oldu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin