1.5 milyon lirayı beğenmediği için öldürmemiş! Tetikçilikten tutukluydu. Şoke eden savunma

Adana'da Mevlüt Karayiğit'in öldürülmesiyle ilgili yargılanan sanıklar, suçlamaları reddetti. Mahkeme, sanıkların tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı erteledi. Şüphelinin '1,5 milyon lira karşılığı adam öldürecek adamlar değiliz' sözleri dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol
1.5 milyon lirayı beğenmediği için öldürmemiş! Tetikçilikten tutukluydu. Şoke eden savunma

Adana'nın Seyhan ilçesi Tellidere Mahallesi'nde 21 Mart 2023 tarihinde Mevlüt Karayiğit'in silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin Deniz Ulaş ve Mazlum Deniz, yapılan soruşturma sonucunda yakalandı. Olay sırasında şüphelilerin motosikletle kaçma anı Kent Güvenliği Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarına yansıdı. Tutuklanan Deniz Ulaş ve Mazlum Deniz'in, 1,5 milyon lira karşılığında cinayeti işledikleri iddia edilirken, kendilerine yardım ettiği öne sürülen Ersan E. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, "İştirak halinde kasten öldürme", "Kasten öldürmeye yardım etme" ve "Ruhsatsız ateşli silah bulundurma" suçlarından açılan davada, sanıklar yargılanmaya başladı. Tutuklu sanıklar Deniz Ulaş ve Mazlum Deniz duruşmaya katılırken, tutuksuz sanık Ersan E. duruşmaya katılmadı.

1.5 milyon lirayı beğenmediği için öldürmemiş! Tetikçilikten tutukluydu. Şoke eden savunma

Deniz Ulaş, suçlamaları reddederek olay günü alkol aldığını ve cinayetle ilgisinin olmadığını savundu. Ayrıca, motosiklet üzerindeki kişinin kendisi olmadığını iddia etti. Diğer tutuklu sanık Mazlum Deniz de suçsuz olduğunu öne sürerek, cinayeti işlemediğini ve tetikçi olmadığını belirtti.

"1,5 MİLYONA ADAM ÖLDÜRECEK DEĞİLİZ"

Motosikletteki kişinin kendisinin olmadığını öne süren ve müebbet hapis cezası istenen Ulaş, savunmasında şunları söyledi: 
“Cinayetin işlendiği iddia edilen gün arkadaşlarımla alkol almıştık. Dağıldıktan sonra alkolün etkisiyle evde uyumaya başladım. Hiçbir şekilde bu suçla ilgim yoktur. Ayrıca motosiklet üzerindeki resimlerden bir kişinin benim olduğuma ilişkin bilirkişi raporu da yoktur. Kafa dinlemek için sabahtan Mazlum'la birlikte gezdik, dolaştık ama bu suçu işlemedik. Ayrıca biz iddialara göre 1,5 milyon lira karşılığı adam öldürecek adamlar da değiliz.”

Mahkeme, sanıkların tutukluluk halinin devamına ve eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin