13 milyar dolar değerindeki serveti çalındı. Servetinin yarısının eski bahçıvanına bırakacağını açıklamıştı. Moda devinin varisinin dudak uçuklatan serveti nasıl çalındı?

Dünya moda devi Hermès'in varisi Nicolas Puech'in 13 milyar dolar değerindeki değerindeki hissenin kontrolünü kaybetti. Hisselerin nerede ve kime ait olduğu tespit edilemedi. Puech daha önce tüm servetinin yarısını eski bahçıvanına bırakacağını açıklamıştı.

Google Haberlere Abone ol
13 milyar dolar değerindeki serveti çalındı. Servetinin yarısının eski bahçıvanına bırakacağını açıklamıştı. Moda devinin varisinin dudak uçuklatan serveti nasıl çalındı?

Fransa merkezli dünya moda devi Hermès'in en büyük hissedarı ve firmanın kurucusu Thierry Hermès'in doğrudan varisi olan Nicolas Puech, 1998'den bu yana çalıştığı servet yöneticisi Eric Freymond tarafından dolandırıldığını ve hisselerin kontrolünü kaybettiğini iddia etti.

Nicolas Puech,  servetini yöneten  Eric Freymond hakkında dava açtı. Mahkeme Freymond'u suçsuz bulurken yaklaşık 13 milyar dolar değerindeki hissenin nerede ve kime ait olduğu tespit edilemedi

Puech daha önce söz konusu  servetinin yarısını  Fas asıllı eski bahçıvanına bırakacağını açıklayarak dünyayı şaşkına çevirmişti. Puech bu sözünü tutabilmek için 51 yaşındaki bahçıvanı evlat edineceğini bildirmişti.

Verilen bu sözün ardından ise ilginç bir hikaye ortaya çıktı.

HaberTürk'te yer alan habere göre, Nicolas Puech'in servetinin büyük bölümü sahip olduğu 6 milyon adet Hermés hissesinden geliyordu. Ancak Puech'in iddiasına göre 1998 yılından bu yana çalıştığı servet yöneticisi Eric Freymond kendisini dolandırarak hisselerin kontrolünden çıkmasına yol açtı.

Hermès hisselerine yönelik tartışmalar bir başka moda devi LVMH'nin sahibi olan ve dünyanın en zengin insanları arasında yer alan Bernard Arnault'nun 2010'ların başından itibaren şirketi ele geçirmeye çalışmasıyla başladı. Arnault, Hermès hisseleri toplamak için Nicolas Puech ve ailenin diğer üyelerine teklifte bulundu. Ailenin diğer üyeleri Arnault'un teklifini kabul ederken Puech ünlü milyarderi reddetti. Arnault, Puech'in direnci sonrası Hermès'teki yüzde 23'e ulaşan payından vazgeçmek zorunda kaldı. Ancak bu süreçte Puech ailenin diğer bireyleriyle arası açıldı. Kendisini ihanete uğramış hissettiğini belirtti.
Bu sebeple Puech'in bahçıvanına servetini bırakma talebi büyük spekülasyonlara yol açtı. Bazıları 81 yaşındaki Puech'in akıl sağlığını yitirdiğini iddia etse de pek çokları bu kararı aile mensuplarına tepki için aldığını belirtti.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin