10 yıldır komadaydı... Kenan Işık hayatını kaybetti! Kim Milyoner Olmak İster'in efsane sunucusu, sanat dünyasını yasa boğdu

2014 yılında geçirdiği kazanın ardından beyin kanaması geçiren Kenan Işık, bitkisel hayattaydı. Ünlü sunucu ve oyuncu Kenan Işık, hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
10 yıldır komadaydı... Kenan Işık hayatını kaybetti! Kim Milyoner Olmak İster'in efsane sunucusu, sanat dünyasını yasa boğdu

'Kim Milyoner Olmak İster'in hafızalara kazınan efsane sunucusu Kenan Işık, 2014 yılında spor salonunun saunasında düşerek beyin kanaması geçirmişti. Ünlü sunucu ve oyuncu Kenan Işık, hayatını kaybetti.

2014 yılında geçirdiği kazanın ardından beyin kanaması geçiren Kenan Işık, bitkisel hayattaydı.

Evinde tedavisi devam eden Kenan Işık'ın son sağlık durumu, sevenleri tarafından merak ediliyordu.

Uzun yıllardır komada olan sanatçı, hayatını kaybetti. 

Kenan Işık'ın vefatı, sanat dünyasını yasa boğdu.

KENAN IŞIK KİMDİR?

Yusuf Kenan Işık, 1 Ekim 1947'de Malatya'da dünyaya gelen Türk oyuncu, sunucu, eski gazeteci ve eski ana haber sunucusudur.

Işık, Kim Milyoner Olmak İster adlı televizyon programı ile özdeşleşen bir isimdir.

Devlet Demiryolları'ndan emekli bir memurun çocuğu olan Kenan Işık, ortaokul öğrenimi gerçekleştiği dönemde Malatya Halkevi'nde amatör tiyatro yapmaya başladı.

Lise öğrenimini gerçekleştirdiği Ankara'da Ulaş Bardakçı ile aynı sınıfta okuyan Kenan Işık, aynı zamanda bu dönem Meydan Sahnesi'ne girdi. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümünden mezun olan Işık, 1972 yılında Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü sanatçısı oldu.

Işık ayrıca, Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği de yaptı. Sanatçı, kariyeri boyunca çok sayıda tiyatro oyunu yazdı.

Yeni Yüzyıl (1995-1998),Yeni Binyıl (2000) ve Akşam (2000-2002) gazetelerinde çalıştı. Televizyon ekranlarında başrollerini Gülben Ergen ve Haldun Dormen ile paylaştığı Dadı adlı diziyle genç kuşağın hayranlık duyduğu bir isim haline geldi.

2005 yılında Kenan Işık, Erdoğan Aktaş'la tanıştıktan sonra 4 Nisan 2005 tarihinde Star Haber'i sunmaya başladı. 20 Ağustos 2005 tarihinde haber kariyerini noktalayan Kenan Işık, tekrar oyunculuğa döndü.

En sevilen yarışma programlarından olan Kim 500 Bin İster yarışmasının yıllar boyu sunuculuğunu yapan Işık, ismi değişerek Kim Milyoner Olmak İster olan yarışmanın sunuculuğunu yapmaya devam etti

21 Mart 2014 günü spor sonrasında saunaya giren Işık'ın, sauna sonrasında fenalaşıp dengesini kaybederek kafasını yere çarptığı öğrenildi. Bilinci kapalı hâlde hastaneye kaldırılan ve beyin kanaması geçiren Işık, 10 yıl boyunca komada kaldı. Usta isim, 29 Temmuz 2024 tarihinde hayatını kaybetti.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin