Ankara simidi: Bileşiminde yağ bulunmayan Ankara Simidinin hamuru sert kıvamdadır. Bx değeri 50-60 olan yoğun üzüm pekmezine daldırılıp tekniğine uygun olarak susamla kaplanarak taş fırında odun ateşinde pişirilir. Koyu renkte ve çıtır çıtırdır.
Simit cenneti Türkiye. Hangi ilin simidi daha güzel? İl il simit çeşitleri
Türkiye'nin en sevilen sokak lezzetlerinden biri olan simit, var olan arşivlere göre İstanbul'da 1525 yılından beri tüketiliyor. Evliya Çelebi'nin yazılarında 1630'lu yıllarda İstanbul'da simit satan 70 işletmenin olduğu kayıtlı. Peki Türkiye'de kaç çeşit simit var? En güzel simit hangisi? Hangi ilin simidinin hangi özelliği var? Biz alfabetik olarak sıraladık; siz en sevdiğiniz olarak yeniden sıralayabilirsiniz. İşte Türkiye'de en bilinen ve en sevilen simit çeşitleri.
Eskişehir simidi: “Eskişehir unundan, Kalabak Suyu’ndan, yeni çıktı fırından” diye bahsedilen Eskişehir simidi kendine has gevrekliği, bol susamı ile oldukça meşhurdur.
Beypazarı simidi: Beypazarı simidinin içerisinde doğal maya bulunur. Doğal maya, ekmek ya da simit mayalamada kullanıldığında ekmeğin ve simidin yapısını iyileştirir, raf ömrünü uzatır, besin değerini artırır, tat ve kokusunu zenginleştirir. Beypazarı simidi susamsız olur.
Bursa simidi: Bursa simidini diğer simitlerden ayıran özellik hamurun halka haline getirilmesinin ardından bir süre kaynar pekmez içinde bekletilmesidir. Şeker içermez ve pekmezli suda 150-200 derecede kaynatılarak hazırlanır.