Mevsim geçişlerinde neden saçımız dökülür? 2 aydan uzun sürerse dikkat! Saç dökülmesinin tedavisi var mı?

Mevsimlerin değişmesiyle beraber yaygın olarak saçlarda da dökülme görülür. Peki saçlarımız mevsimler değiştiğinde neden dökülür? Her insan aynaya baktığında sağlıklı ve gür saçlar görmek ister. Peki bunu nasıl sağlarız. Hangi tedaviler mümkün? Saç dökülmesinin tehlikeli olduğu zamanları nasıl öğreniriz? Saç Ekim Uzmanı Nihat Tüney açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Mevsim geçişlerinde neden saçımız dökülür? 2 aydan uzun sürerse dikkat! Saç dökülmesinin tedavisi var mı? - Resim: 1

Nihat Tüney, "Aslında her saç teli, gelişimini tamamladığında dökülür. Mevsimsel saç dökülmesiyle ilgili farklı görüşler olsa da bu dönemlerde gözle görülür bir dökülme olduğu ortada. Mevsimsel saç dökülmeleri özellikle kadınlarda daha sık gözleniyor. Sebebinin ise büyük oranda mevsimsel geçişlerde gözlenen hormonal değişikliklerden veya stresten kaynaklandığı düşünülüyor" dedi.

DENİZ TUZU, KLOR VE GÜNEŞ SAÇLARI YIPRATIYOR

Yaz aylarında maruz kalınan deniz tuzu, havuz kloru, güneş ışınları gibi çevresel faktörlerin de saçlarda yıpranmaya neden olup dökülmeyi artırdığını söyleyen Nihat Tüney, "Araştırmalarda, yaz aylarında kafatasını güneş ışınlarından korumak için saç uzama hızının arttığı ve dökülmenin azaldığı gözlemleniyor. Havaların soğumaya başlamasıyla ise doğal dökülmesi geciken saçlar, Eylül-Kasım ayları arasında hızla dökülüyor. Günde ortalama 100-150 saç telinin dökülmesi normal kabul ediyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA