1. Diş fırçasını ıslatmak: Eğer diş fırçasını ıslatırsanız macunun tüm etken maddeleri yok olur. Çünkü diş macunu yeterli miktarda neme sahiptir. Bu nedenle ıslatılmasına gerek yoktur. Islak olması macunu daha çabuk tükürmeye teşvik eder ve macun daha hızlı köpürür.
2. Diş fırçasını kuru tutmamak: Diş fırçanızı kaldırmadan önce havayla kuruduğundan emin olun.
Diş fırçanızı çekmece veya dolap gibi kapalı bir alanda saklamayın. Küçük bir alanda nemli kalırsa bakteri üremesine neden olur. Diş fırçanızın başka diş fırçası başlıklarına değmeyecek şekilde dik durmasına özen gösterin.
3. Uzun süre fırçalamamak: Diş fırçalama seansı için önerilen süre günde iki kez iki dakikadır. Ancak ortalama bir kişinin fırçalama süresi 45 saniyedir. Dişleri yeterli sürenin altında fırçalamak, diş macununuzdaki florürün işini yapması ve diş minesine tutunması için yeterli zamanı vermez. Bu nedenle diş fırçalama süresi 2 dakika önerilir.
4. Diş ipi kullanmamak: Diş fırçasının ulaşamadığı yerlerde dişlerin arasındaki plağı çıkarmak için günde en az bir kez diş ipi kullanmak gerekir. Fırçalama ve diş ipi ile temizlenmeyen plak, dişlerinizin üzerinde sert, kireçlenmiş birikintilere dönüşür. Her gün diş ipi kullanmayı alışkanlık haline getirin.
5. Dil temizliği yapmamak: Dil fırçalamak en az diş fırçalamak kadar önemlidir. Dil, bakteriler için üreme alanıdır. Ağız kokusunu önlemek ve bakterileri gidermek için dilinizi temizlemeyi unutmayın.