Cam kesme tahtası kullanmak: Cam; tahta veya plastik gibi gözenekli bir yüzey olmadığı için kullanım açısından daha kolay gelebilir. Ancak kesinlikle daha fazla tehlikeye yol açmaktadır. Cam kaygan bir yüzeydir ve bıçağın kaymasına neden olarak yaralanma riskini artırabilir. Ayrıca cam kesme tahtası bıçakların körelmesine yol açar.
Kesme tahtasını yağlamamak: Ahşap kesme tahtası zamanla yıpranır ve çatlar. Kesme tahtasını ayda bir kez zeytinyağı ile ovalarsınız tahtanın kullanım ömrünü uzatabilirsiniz.
Kesme tahtasını kurulamamak: Kesme tahtasını yıkadıktan sonra mutlaka kuruduğuna emin olun ve dolaba kaldırın. Eğer kesme tahtası tam olarak kurumadan kaldırılırsa bakteri üretimine neden olur.
Aynı kesme tahtası kullanmak: Çiğ et, balık ve kümes hayvanları kişiyi hasta edebilecek bakterileri barındırır. Bu nedenle et ve diğer gıdalar için ayrı kesme tahtalarına kullanmak önemlidir. Ayrıca evde gıda alerjisi olan biri varsa onların yiyecekleri için de ayrı kesme tahtası kullanmalısınız.
Bulaşık makinesinde yıkamak: Ahşap tahtalar bulaşık makinesinde yıkanmamalıdır. Makinedeki yüksek ısı, kesme tahtasının çatlamasına veya eğilmesine neden olur. Böylece tahtanın üzerinde kuytu ve yarıklar oluşur, bakteriler orada kalır. Ahşap tahtaları elde yıkamak en iyisidir. Plastik kesme tahtaları bulaşık makinesinde yıkanabilir.
Yanlış boyut kullanımı: Kesme tahtalarını en rahat şekilde kullanabileceğiniz boyutta seçmelisiniz. Küçük kesme tahtaları, bıçak kullanırken zorluk yaşatabilir. Orta boy kesme tahtası kullanmak ideal olabilir.