Mısır gevreği: Pek çok insan, kahvaltılık gevreklerin çocuklar ve yetişkinler için besleyici bir seçim olduğunu düşünür. Tahıl paketleri genellikle "Tam tahıl içerir" gibi sağlık iddialarını içerir. Gerçekte bu tahıllar yüksek oranda işlenmiştir ve az miktarda tam tahıl içermektedir. Kahvaltılık gevrekler çoğunlukla rafine edilmiş tahıllar ve bolca şeker yüklüdür. Bu nedenle kahvaltıda mısır gevreği, granola vb. atıştırmalıklardan uzak durun.
Güne başlarken yanlış tercih yapıyor olabilirsiniz! Kahvaltıda sakın bunları tüketmeyin. Kilo aldırıyor, halsiz hissettiriyor. İşte kahvaltıda uzak durmanız gereken o yiyecekler…
Sağlıklı bir kahvaltı; enerji veren ve tok hissetmenizi sağlayan lif, protein ve sağlıklı yağ içerir. Güne nasıl başladığınız, günün geri kalanında ruh halinizi belirler. Doğru lif, protein ve sağlıklı yağ kombinasyonu ile kahvaltı, güçlü bir öğün olma potansiyeline sahiptir. Buna karşılık sağlıksız bir kahvaltı vücudu halsiz hissettirir, kilo almaya ve kronik hastalık riskinin artmasına neden olabilir. İşte kahvaltıda asla tüketmemeniz gereken yiyecekler…
Protein barları: Genellikle sağlıklı bir seçenek olarak sunulan yiyeceklerden biri de protein barlarıdır. Bu protein barları şekerle doludur ve çok az protein içerir. Ayrıca bunlar çoğunlukla eklenmiş şekerlerdir ve bu onları sahip olabileceğiniz en sağlıksız kahvaltılardan biri yapar.
Meyve suyu: Piyasadaki bazı meyve suları aslında çok az meyve suyu içerir ve şeker veya yüksek fruktoz ile tatlandırılır. Yüksek şeker seviyeleri obezite, metabolik sendrom, tip 2 diyabet ve diğer hastalıklara yakalanma riskini artırır. Kahvaltıda meyve suyu içmek kan şekerinin çok hızlı yükselmesine neden olur. Çünkü emilimi yavaşlatacak yağ ve lif yoktur. Bunun sonucunda ortaya çıkan insülin artışı ve kan şekerindeki düşüş sizi yorgun, titrek ve aç hissettirir.
Hamur işleri: Krep, pankek, pişi gibi hamur işlerinden mutlaka uzak durmalısınız. Hamur işleri yağ bakımından çok yüksek, protein ve lif bakımından çok düşüktür. Bu da kahvaltıdan sonra çabuk acıkmanıza neden olabilir. Krep ve pankek genelde şeker içeren besinlerle tüketilir. Bu da kahvaltı için yanlış bir beslenme biçimidir.