TİP 2 DİYABET RİSKİNİ AZALTIR
Egzersizin kan şekeri seviyelerinin düzenlenmesine yardımcı olduğu ve vücudumuzun insüline duyarlılığını geliştirdiği bilinmektedir. Fiziksel hareketsizliğin ise sürekli olarak tip 2 diyabet geliştirme riskini arttırdığı gösterilmiştir. Ayrıca, diyabetli kişilere kan şekeri düzeylerini kontrol etmelerine yardımcı olmak için genellikle düzenli egzersiz önerilir.
BELİRLİ KANSERLERİN RİSKİNİ AZALTIR
Kanser, kontrol edilebilir (örneğin sigara, sağlıksız beslenme, yüksek alkol tüketimi) ve kontrol edilemeyen (örneğin genetik, radyasyon, çevresel kirleticiler) birçok faktörden etkilenen karmaşık bir hastalıktır. Kanıtlar, düzenli orta ila şiddetli egzersizin kolon, kolorektal, akciğer ve meme kanserleri dahil olmak üzere belirli kanser türlerini geliştirme riskimizi azaltmaya yardımcı olabileceğini göstermektedir.
KAS GÜCÜNÜ VE İŞLEVİNİ ARTIRIR
İskelet kası birçok fonksiyona hizmet eder, duruşun korunmasına yardımcı olur, hareketi kontrol eder ve vücut ısısı üretir. Yaşlandıkça, genellikle daha hareketsiz bir yaşam tarzı nedeniyle kas kütlemiz azalma eğilimindedir. Bu kas kütlesi kaybı hareketliliğimizi azaltabilir ve düşme ve sarkopeni gibi kas hastalıkları riskimizi artırabilir. 5 Düzenli egzersiz, özellikle direnç eğitimi (ağırlık kaldırma veya ağız kavgası ve şınav gibi vücut ağırlığı egzersizleri) kas gücünü ve direncini artırmaya yardımcı olabilir ve sarkopeni gibi kas bozuklukları riskimizi azaltabilir.