Ek gösterge hesaplaması nasıl yapılıyor?
Sabah gazetesinde yer alan bilgilere göre ek gösterge düzenlemesi ile maaş artışı tazminat yansıtma oranlarıyla gerçekleşiyor. Ek gösterge 3600'e çıktığında tazminat yansıtma oranı da yaklaşık 60 puan yükseliyor. Buna göre, göstergesi 2200'den 3600'e, 3000'den 3600'e çıkanlar büyük kazanç elde edecek. Memurların maaşlarında 1.400-1.850 lira arasında değişen artışlar olacak.
Şef, araştırma ve planlama uzmanları da ek gösterge alacak mı?
Birinci dereceye düşen 4 yıllık fakülte mezunu, üniversite okumuş herkesin 3600 kapsamına alınması talep ediliyor. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, düzenlemenin kapsamının daha fazla genişletilmesine yönelik taleplerin değerlendirildiği mesajını verdi. Meclis'te yapılacak bir düzenlemeyle çözüme kavuşturulması düşünülüyor.
Düzenlemeden ortaokul, lise mezunu memur da yararlanacak mı?
Ek gösterge artışından bütün kamu çalışanları ve memur emeklileri yararlanacak. Hiçbir ek göstergesi olmayanlara 600 ek gösterge verilecek. Yapılan düzenlemeler ortaokul, lise mezunu, iki yıllık üniversite bitirenlerin de cebine yansıyacak. 2 yıllık polis koleji mezunları, bekçi, uzman jandarma da yararlanacak.
Birinci dereceye gelen memurların göstergesi 3600 oldu. Öğretmen, polis, hemşire, din görevlisi ve avukatların emekli aylıkları bu gösterge üzerinden ödenecek. Genel müdür yardımcısının ek göstergesi 4400'e, şube müdürü ve ilçe müdürünün ek göstergesi ise 3000'e çıkarılacak.