Edebiyatın ünlü ismi Ömer Seyfettin'in korkunç ölümü: Yalnız öldü ve tek parça halinde bile gömülemedi, peki Ömer Seyfettin'in hastalığı neydi nasıl öldü?

Türk Edebiyatı'nın en önemli isimlerinden Ömer Seyfettin çok genç bir yaşta hayatını kaybetti. Türk edebiyatının en çok okunan yazarlarından olan Ömer Seyfettin sadece 36 sene yaşadı. Türk Edebiyatı'na çok sayıda eser kazandıran ünlü yazar korkunç bir şekilde hayatını kaybetti ve maalesef tek parça halinde de gömülemedi. İşte edebiyatımızın en ünlü isimlerinden olan Ömer Seyfettin'in hüzünlü hikayesi.

Google Haberlere Abone ol
Edebiyatın ünlü ismi Ömer Seyfettin'in korkunç ölümü: Yalnız öldü ve tek parça halinde bile  gömülemedi, peki Ömer Seyfettin'in hastalığı neydi nasıl öldü? - Resim: 2

Genç Kalemler yazı heyetini oluşturanlar Balkan Savaşı'nın başlaması üzerine dağılmak zorunda kaldı. Ömer Seyfettin yeniden orduya çağrıldı, Yanya Kuşatması'nda esir düştü. Nafliyon'da geçen 1 yıllık esareti sırasında sürekli okumuştu. "Mehdi", "Hürriyet Bayrakları" gibi hikâyelerini bu dönemde yazdı. Hikâyeleri Türk Yurdu'nda yayımlandı. Esareti süresince gerek okuyarak, gerekse yaşayarak yazarlık hayatı için önemli olacak tecrübeler kazandı.

Ömer Seyfettin’in ölümü ise tam anlamıyla korkunç oldu. Seyfettin, 1920’den şeker hastalığından dolayı Haydarpaşa Hastanesi’ne kaldırıldı. Kadıköy dolaylarındaki evinde yalnız yaşayan Seyfettin’in şeker hastası olduğundan kendisinin bile haberi yoktu. Çünkü o zamanlar ne diyabet ne de insülin biliniyordu.

Seyfettin yemek yiyemiyor, giderek zayıflıyordu. En yakın arkadaşı Ali Canip, Seyfettin ile ilgileniyor, kendi evinden ona yemek taşıyordu. Doktorlar ise bol bol meyve yemesini ve meyve suyu içmesini söylüyorlardı. Seyfettin durumu giderek kötüleşti ve hastanede yattığı süre boyunca gözlerini hiç açamadı. Hastaneye kaldırıldıktan iki hafta sonra hayatını kaybetti.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi