Van’ın merkez İpekyolu ilçesinde yaşayan Sezgin Yılmaz, yaptığı alışveriş sonrasında aldığı 5 TL’nin hatalı basıldığını fark etmiş ve 5 TL’nin sağ üst köşesindeki 5 rakamının yarısının olmadığını gören Yılmaz, banknotu Merkez Bankası’na götürerek hatalı basım olduğunu öğrenmişti.
Koleksiyonerlerin ilgisini çekeceğini düşünen Yılmaz, 5 TL’lik banknotu 50 bin TL’ye satışa çıkarmıştı.
İşte bu olayın benzeri bu kez de 200 lira için oldu.
Pek çoğumuz gün içerisinde bir şeyler almak amacıyla kullandığımız paraların üzerindeki rakam dışında önünde ve arkasında yer alan yazılara, sembollere ya da hatalara dikkat etmeden kullanıp geçiyoruz.
Ancak nadiren de olsa bazı paralarda basım hatası olabiliyor. Son aylarda haber sitelerinde hatalı basım olan banknotlar vatandaşların ilgisini çekiyor. Bu banknotları saklayan ya da fark edip cebinde bulan vatandaşların kimisi banknotu 20 bin liraya kimisi ise 300 bin liraya satışa sunuyor.
Başına şans kuşu kondu! Bu 200 lirayı duyan fotoğrafını çekmeye koşuyor! Çeşitli vakit dilimi içerisinde oldukça yere giderek alışveriş yapıyor ve bu esnada alışveriş esnasından kullandığımız paralardaki detayları incelemiyoruz. Aslında bazı paralar servet edebiliyor. Son aylarda karşımıza çıkan haberlerde hatalı basım banknotların binlerce lira etmiş olduğu söyleniyor.