1915 Çanakkale Köprüsü, bugün, Çanakkale Zaferi'nin 107'nci yıldönümünde hizmete girecek. 1 buçuk saatlik ulaşım süresini 6 dakikaya düşürecek köprü, birçok yönden bölgenin kalkınmasında önemli görevler üstlenecek. Köprü, Marmara ve Ege bölgelerindeki limanlar, demir yolu ve hava ulaşım sistemlerinin entegrasyonunu sağlayacak.
Çanakkale Köprüsü'nün şifreleri: 1915 Çanakkale Köprüsü’nün her yanı simgelerle dolu
‘Çanakkale Boğazı’nın gerdanlığı’ olarak nitelendirilen 1915 Çanakkale Köprüsü’nün açılışı bugün itibarıyla gerçekleşiyor. Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. Yılında açılacak olan Çanakkale Köprüsü, her yanında hem Çanakkale Savaşı’nın hem de Cumhuriyet ve Türk tarihine ilişkin detaylar barındırıyor.
Trakya'yı Ege Bölgesi'ne bağlayacak 4 bin 608 metre uzunluğundaki köprü, Malkara-Çanakkale Otoyolu ile birlikte açılacak.
18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümünde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle hizmete girecek.
‘SİMGELERİN KÖPRÜSÜ'
Özellikleri itibarıyla ‘simgelerin köprüsü’ olarak anılan, mühendisliğindeki detaylarla öne çıkan ‘dünyanın en uzun orta açıklıklı köprüsü’ unvanına sahip 4 bin 608 metre uzunluğundaki 1915 Çanakkale Köprüsü ile iki kıta arasındaki yolculuk süresi 6 dakikaya düşecek.