Aşırı terleyenler aman dikkat. Uzman doktor çok önemli bir tehlike konusunda uyardı: Aşırı terleme bakın nelere davetiye çıkarıyor? Aşırı terleme nasıl önlenebilir

Günlük hayatı kabusa çeviren aşırı terleme sorununun çözülmesi gereken bir rahatsızlık olduğunu ifade eden Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi İlker Kolbaş çok önemli uyarılarda bulundu. Terlemenin normal bir fizyolojik fonksiyon olduğunu vurgulayan Dr. Öğr. Üyesi İlker Kolbaş, hiperhidroz yani aşırı terleme konusunda ise kritik uyarılarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Aşırı terleyenler aman dikkat. Uzman doktor çok önemli bir tehlike konusunda uyardı: Aşırı terleme bakın nelere davetiye çıkarıyor? Aşırı terleme nasıl önlenebilir - Resim: 2

TERLEME ATAKLARI GÖRÜLEBİLİR

Herhangi bir hastalığa bağlı olmayan aşırı terlemenin ‘primer hiperhidroz’ olarak adlandırıldığını söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Kolbaş, “Erken yaşlarda da görülmekle birlikte ortalama 25 yaşında başlayan primer hiperhidroz, kadın ve erkeklerde eşit oranda görülür” dedi.

Dr. Öğr. Üyesi Kolbaş, bir hastaya primer hiperhidroz tanısı konulabilmesi için gereken belirtileri şöyle sıraladı:

“Terlemenin en az 6 aydır mevcut olması, Haftada en az bir defa terleme atağının olması, Terlemenin vücudun her iki tarafında da olması, Hastanın yaşamını kötü yönde etkilemesi, 25 yaşından önce ortaya çıkmış olması, Ailede benzer terleme hikâyesinin olması, Uykuda terleme olmaması gerekmektedir.”

ENFEKSİYON RİSKİ DOĞURABİLİR

Aşırı terlemenin çözülmesi gereken bir durum olduğunu ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Kolbaş, “Aşırı terleyen bölgelerde normal cilt florası bozulacağından, bakteriyel ve mantar enfeksiyonlarına yatkınlık artar. Bunun yanında hastaların sosyalleşmesinde olumsuz etkiye neden olur” açıklamasında bulundu.

“AMELİYAT SÜRESİ ORTALAMA 30 DAKİKA”

Cerrahi olarak uygulanabilecek yöntemlere de değinen Dr. Öğr. Üyesi Kolbaş, “El ve koltuk ter bezlerinin sinirleri göğüs kafesinde yer almaktadır. Ameliyat genel anestezi altında torakoskopi denilen kapalı ameliyat yöntemiyle tek delikten yapılır. Hangi tarafın ameliyatı yapılıyorsa o taraftaki akciğer söndürülür ve ter bezlerine giden sinirler klip ile kapatılır veya koter ile kesilerek sinirsel iletim sonlandırılır. Kesilecek sinir hastanın şikâyetine göre değişiklik gösterir. Ameliyat süresi ortalama 30 dakikadır” diyerek sözlerini noktaladı.

SIRADAKİ GALERİ

Havada Cinsel İlişkiye Girdiler Sonra Olanlar Oldu Havada Cinsel İlişkiye Girdiler Sonra Olanlar Oldu