ZAMLI YURT DIŞI ÇIKIŞ HARCI (TEMMUZ 2024)! Yurt dışı çıkış harcı ne kadar, kaç TL oldu?

Zamlı yurt dışı çıkış harcı belli oldu. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, yurt dışı çıkış harcına yapılan zam oranını açıkladı. Türkiye'den yurt dışına çıkacak vatandaşlar, seyahat başına belirli bir harç pulu ücreti alınıyor. En düşük emekli maaş zammı ile yurt dışı çıkış harcı da 16 Temmuz'da duyuruldu. Peki, Yurt dışı çıkış harcı ne kadar, kaç TL oldu?

Google Haberlere Abone ol
ZAMLI YURT DIŞI ÇIKIŞ HARCI (TEMMUZ 2024)! Yurt dışı çıkış harcı ne kadar, kaç TL oldu?

Zamlı yurt dışı çıkış harcı Temmuz 2024 araştırmaları sürüyor. Bilindiği gibi yurt dışına seyahat edecek vatandaşlardan, belirli bir tutar ödeme alınıyor. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, 16 Temmuz'da hem en düşük emekli maaş zammını hem de 150 TL olan yurt dışı çıkış harç puluna yapılan zammı duyurdu. Yurt dışı çıkış harcına her yıl yeniden değerleme oranına göre zam yapılıyor. Peki, Yurt dışı çıkış harcı ne kadar, kaç TL oldu? İşte zamlı ücret...

ZAMLI YURT DIŞI ÇIKIŞ HARCI (TEMMUZ 2024)

Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, yurt dışı çıkış harç ücretine yapılan zammı açıkladı. 150 lira olan yurt dışı çıkış harcına yapılan zammı duyuran Güler, her yıl harç tutarının yeniden değerleme oranına göre artırılacağını belirtti.

ZAMLI YURT DIŞI ÇIKIŞ HARCI (TEMMUZ 2024)! Yurt dışı çıkış harcı ne kadar, kaç TL oldu?

YURT DIŞI ÇIKIŞ HARCI NE KADAR, KAÇ TL OLDU?

"Yurt dışına çıkış harcını 500 lira olarak belirliyoruz. Her yıl harç tutarı yeniden değerleme oranıyla artırılacaktır." diyen Güler, açıklamasını şu sözlerle duyuracak:

"Uzun süredir üzerinde çalıştığımız bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifini yapmak için bilgilendirmek için bir aradayız. Toplamda 53 maddeden oluşuyor. Uzun zamandır çalışılan kanun teklifimizin hayırlı olmasını diliyorum. Şu anda hali hazır durum içerisinde bu kanun teklifinin dışında sanki bambaşka konular çalışılıyor gibi dezenformasyon amaçlı bilgilerin olduğunu ifade etmek isterim. Çalışmadığımız, üzerinde herhangi bir inceleme yapmadığımız bir metin haline getirmediğimiz birçok konu varmış gibi basınla paylaşıldı. 53 maddeyi incelediğinizde paylaşılan hususların hiçbirinin olmadığını görmüş olacaksınız."

Yurt dışı çıkış harcı 2024 yılı başından beri 150 TL olarak uygulanıyordu. Temmuz 2019 ile Şubat 2022 döneminde ise 50 TL olan yurt dışı çıkış harcı, Mart 2022'de 150 TL'ye çıkmıştı.

YURT DIŞI ÇIKIŞ HARCI NEREYE YATIRILIR?

Yurt dışı çıkış pul harcı, havalimanlarındaki otomat ve veznelere, gümrük saymanlıklarına, Maliye Bakanlığı'na ait harç bürolarına, anlaşmalı bankalara veya vergi dairelerine yatırılmaktadır.

HER YURT DIŞI ÇIKIŞINDA HARÇ ÖDENİR Mİ?

Hava, deniz ve kara yolu dahil tüm yurt dışına çıkışlarda harç bedeli ödemek zorunludur.

 

YURT DIŞI ÇIKIŞ HARCINDAN KİMLER MUAF?

  • KKTC’ye giden tüm T.C. vatandaşları,
  • 7 yaş altı çocuklar,
  • Yurt dışında oturma izni ya da vatandaşlığı bulunanlar,
  • Yurt dışına ticari bir amaçla görevli olarak seyahat edenler (uluslararası deniz yolu ve hava yolu çalışanları vb.)
Etiketler yurt dışı harç zam
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin