ZAMLI BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ 2024: Temmuz zammı ile bedelli askerlik ücreti ne kadar, kaç TL oldu?

Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından zamlı bedelli askerlik ücreti 2024 merak konusu oldu. Temmuz ayından itibaren geçerli olacak bedelli askerlik fiyatı, memur maaş zammına göre belirleniyor. Memur zammı yüzde 19,31 oldu. Bu doğrultuda askerliğini bedelli olarak yapacak vatandaşların ödemesi gereken tutar da değişti. Peki, Temmu zammı ile bedelli askerlik ücreti ne kadar, kaç TL oldu?

Google Haberlere Abone ol
ZAMLI BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ 2024: Temmuz zammı ile bedelli askerlik ücreti ne kadar, kaç TL oldu?

Zamlı bedelli askerlik ücreti 2024, enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından sorgulanmaya başlandı. TÜİK'in 3 Temmuz'da açıkladığı Haziran ayı ve 6 aylık enflasyon farkı ile beraber memur ve emekli zammı başta olmak üzere, bedelli askerlik, kıdem tazminatı, evde bakım maaşı, engelli ve yaşlılık ücreti ile öğretmen, doktor, hemşire, polis maaşları değişti. Memur maaş zammı oranına göre belirlenen bedelli askerlik fiyatı, 2024 Temmuz ayında 200 bin TL'yi geçti. Peki, Temmu zammı ile bedelli askerlik ücreti ne kadar, kaç TL oldu?

ZAMLI BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ 2024

TÜİK, 3 Temmuz 2024 tarihinde enflasyon verilerini açıkladı. Bedelli askerlik ücretlerini de değiştiren enflasyon oranları şöyle oldu:

  • 6 aylık enflasyon: 24,73
  • Yıllık enflasyon: %71,60
  • Haziran enflasyonu: %1,64
  • 6 aylık SSK, Bağ-Kur emekli zammı: 24,73
  • 6 aylık memur enflasyon farkı: Yüzde 8.46
  • 6 aylık memur toplu sözleşme zammı: Yüzde 10
  • Memur ve memur emekli zammı: yüzde %19,31
  • Bağ-Kur (Esnaf) - 10.178 TL’den -12.695 TL
  • Bağ-Kur (Tarım) - 8.089 TL’den -10.089 TL
  • SSK (2000 öncesi) - 11.367 TL’den - 14.178 TL
  • SSK (2000 sonrası) - 7.047’den - 8.789 TL

Yeni zam oranları ile beraber ilk 6 ay için yüzde 15 sözleşme zammı alan memur ve memur emeklileri yüzde 8,4 enflasyon farkını kazandı. Yılın ikinci yarısında alacakları yüzde 10'luk sözleşme zammı ile yeni zam oranı yüzde 19,3 oldu.

Böylece 2024 Temmuz ayından itibaren en düşük memur maaşı 39 bin 177 TL, en düşük memur emeklisi aylığı ise 17 bin 585 lira oldu.

ZAMLI BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ 2024: Temmuz zammı ile bedelli askerlik ücreti ne kadar, kaç TL oldu?

TEMMUZ ZAMMI İLE BERABER BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NE KADAR, KAÇ TL OLDU?

2024 Temmuz-Aralık dönemi için memur aylık katsayısında yapılan zam ile beraber, bedelli askerlik ücreti 35 bin 261 artarak 217 bin 870 lira oldu.

Türkiye’de bedelli askerlik için 2024 yılı Temmuz-Aralık dönemi ücreti Çarşamba sabahı itibariyle memur aylık katsayısında yapılan değişikliğe bağlı olarak belirlendi ve 35.261 TL artarak 217.870 TL oldu.

Memurlara yapılan yüzde 19,31 oranındaki zamla beraber bedelli askerlik fiyatı da değişmiş oldu.

Ocak-Haziran 2024 döneminde bu ücret 182 bin 609 liraydı.

TEMMUZ 2024 ZAMLI MEMUR MAAŞLARI İÇİN TIKLAYIN

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NEREYE YATIRILIYOR?

Başvuru şartlarını taşıyanlar, 28 günlük bedelli askerlik için, ücretleri ilgili bankalara T.C. kimlik numarası beyan ederek yatırabilecek.

2024 BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ SON ÖDEME TARİHİ

MSB (Milli Savunma Bakanlığı) geçtiğimiz günlerde bedelli askerlik başvuru tarihi ile ilgili şu açıklamayı yapmıştı:

"Bedelli askerlik hizmeti kapsamında geçerli olan bedel ve ek bedel tutarı Askeralma Kanunu gereğince 1 Temmuz itibarıyla memur aylık katsayısına göre güncellenecektir. Mevcut bedel tutarı üzerinden bedelli askerlik hizmetine müracaat etmek isteyen yükümlülerin 28 Haziran'a kadar müracaat ve ödeme işlemlerini tamamlamaları önem arz etmektedir"

 

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

1. Bedelli askerlik müracaat şartları şunlardır;

a. Askerlik çağına girmiş yükümlülerden herhangi bir yaş sınırlandırması olmaksızın fiilî askerlik hizmetine başlamamış olmak.

b. Yoklaması olmayan yükümlüler için, yoklamaya esas sağlık muayenelerini tamamlayarak “Askerliğe Elverişlidir” kararı verilmiş olmak.

c. Kura veya sınıflandırma işlemini müteakip bedelli askerlikten yararlanma hakkı elde edip de bu haktan vazgeçmemiş olmak.

ç. Askerlik çağına girdiği tarihten bedelli askerliğe müracaat tarihine kadar, bu tarih dâhil, herhangi bir dönemde yoklama kaçağı, saklı veya bakaya
kalanlar için bedelli askerliğe müracaat tarihinden itibaren iki ay içinde ödemesini yapmak ve kura veya sınıflandırma öncesi bedelli askerlikten vazgeçmemiş olmaktır.

2. Bedelli askerlik yararlanma şartları şunlardır:

a. Askerlik çağına girdiği tarihten bedelli askerliğe müracaat tarihine kadar, bu tarih dâhil, herhangi bir dönemde yoklama kaçağı, saklı veya bakaya kalmamış olanlar için ödeme yaptığı tarihte geçerli olan Kanun’un 9’uncu maddesinin birinci fıkrasında belirlenen bedel tutarını, müracaat tarihinden itibaren iki ay içinde peşin ödemek.

b. Askerlik çağına girdiği tarihten bedelli askerliğe müracaat tarihine kadar, bu tarih dâhil, herhangi bir dönemde yoklama kaçağı, saklı veya bakaya kalanlar için ödeme yaptığı tarihte geçerli olan Kanun’un 9’uncu maddesinin birinci fıkrasında belirlenen bedel tutarı ile Kanun’un 9’uncu maddesinin yedinci fıkrasına göre belirlenen ek bedel tutarını, müracaat tarihinden itibaren iki ay içinde peşin ödemek.

c. Kura veya sınıflandırma işlemi sonucunda bedelli askerliğe seçilmek.

ç. Bir aylık temel askerlik eğitimini tamamlamaktır.

3. Bedelli askerliğe başvurmak isteyen yükümlüler;

a. Müracaat tarihine kadar, bu tarih dâhil, yoklama kaçağı, saklı veya bakaya kaydı olmayanlardan istekli olanlar e-Devlet üzerinden veya askerlik şubelerinden,

b. Müracaat tarihine kadar yoklama kaçağı, saklı veya bakaya kaydı olanlardan, bu tarih dâhil, istekli olanlar askerlik şubelerinden kendisi, eşi, birinci veya ikinci derece kanuni yakınları, vekilleri ya da vasileri aracılığıyla yılın son mesai günü, mesai bitimine kadar müracaat edebilir.

4. Yükümlüler bedelli askerlik kapsamında temel askerlik eğitimine alınacağı yılın celp ve sevk dönemleri için tercihte bulunabilir ve müracaat yılının son mesai günü, mesai bitimine kadar celp dönemi tercihini e-Devlet üzerinden veya askerlik şubelerinden, müracaat tarihine kadar yoklama kaçağı, saklı veya bakaya kaydı olanlar sadece askerlik şubesinden güncelleyebilir.

5. Kura sonucunda bedelli askerliğe seçilmeyenler ile 2’nci maddenin (a) fıkrası kapsamındakilerden iki aylık süre içinde ödeme yapmayanlar birinci maddedeki müracaat şartlarını sağlamaları halinde bedelli askerliğe yeniden müracaat edebilir. Her başvuruda Kanuna göre hesaplanan bedel miktarı peşin olarak ödenir, ödenecek bedel tutarı önceki ödemelerinden mahsup edilmez. Kura sonucu bedelli askerliğe seçilmeyenlerin ödedikleri bedel tutarı, askerlik şubelerine başvurularını müteakip kendilerine iade edilir.

6. Müracaat edilen yılın son mesai günü, mesai bitimine kadar ödemelerini yapanlar müteakip yıl silahaltına alınmak üzere kura veya sınıflandırma işlemine tabi tutulur.

7. Ödemelerini müracaat edilen yılı takip eden yıl içinde yapanlar, ödemenin yapıldığı yılı takip eden yıl silahaltına alınmak üzere seçim işlemine tabi tutulur. Bunlar celp tercihlerini askerlik şubelerinden güncelleyebilir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin