Yeni evlenenlere kredi ödemesi ne zaman başlıyor? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi şartları...

Yeni evlenenlere kredi ödemesi ne zaman başlıyor? Aile ve Gençlik Fonu kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılacak evlilik kredisi ödemeleri için bekleyiş sürüyor. Bakan Mahinur Göktaş, söz konusu fona şimdiye kadar 8 bin 563 çiftin başvuru yaptığını açıkladı. İşte, 48 ay vadeli ve faizsiz 150 bin TL evlilik kredisi ödeme tarihi..

Google Haberlere Abone ol
Yeni evlenenlere kredi ödemesi ne zaman başlıyor? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi şartları...

"Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi" kapsamında, 2 sene geri ödemesiz, 48 ay vadeli ve faizsiz 150 bin TL evlilik kredisi ödemesi gerçekleştirilecek. Başvuru yapn binlerce çift, Yeni evlenenlere kredi ödemesi ne zaman başlıyor? sorusunu aratıyor. Bakan Mahinur Aktaş, evlilik kredisi ödeme tarihine ilişkin konuştu.

YENİ EVLENENLERE KREDİ ÖDEMESİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Macaristan Kültür ve İnovasyon Bakanı Janos Csak'ın katılımıyla düzenlenen Türkiye ile Macaristan'ın Aile Yapısının Güçlendirilmesine Yönelik Özgün Yaklaşımlar Paneli'nde konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Aktaş, evlilik kredisine binlerce kişinin başvurduğunu söyledi. Aktaş, evlilik kredisi ödemelerinin Mayıs ayı içerisinde yatacağını şu sözlerle duyurdu:

"Eğitim programlarına katılıp, resmi nikahı 15-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen çiftlerin kredi ödemelerine 21 Mayıs itibarıyla başlıyoruz."

Evlilik kredisi başvuru süreci "https://www.aile.gov.tr/duyurular/evlenecek-genclerin-desteklenmesi-projesi/" adresi üzerinden takip edilebilir.

150 BİN TL EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURULARI BİTTİ Mİ?

Fona şimdiye kadar 8 bin 563 çiftin başvurduğunu belirten Aktaş, şartları sağlayan 2 bin 13 çifte evlilik öncesi eğitim ve danışmanlık hizmeti verdiklerini söyledi. Aktaş, inceleme sürecinin diğer başvurular için devam ettiğini açıkladı.

Projeye başvurular 15 Şubat'ta "www.aile.gov.tr" adresi üzerinden alınmıştı.

 

FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ ŞARTLARI NELER?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

Depremden etkilenen 11 il (Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa) dışında taşınmaz sahibi ya da hissedarı olmamak,

Çiftlerin son 6 aylık gelir toplamı ortalaması ve son aya ait gelirleri toplamı 2 asgari ücretten fazla olmamak,

Başvuru tarihi itibarıyla resmi nikâh tarihine en az 2 ay en fazla 6 ay kalmış olmak,
Bakanlığın evlilik öncesi ve sonrasında sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmek,

Affa uğramış olsa bile; devletin güvenliğine, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar ile cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suçlardan; uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, bunların kullanılmasını kolaylaştırma, kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak ya da uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak suçlarından hakkında kesinleşmiş bir mahkûmiyet kararı bulunmamak.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin