Yayla domatesi hasadı başladı. Deregümü domatesi kamyonlarla İstanbul, Ankara, İzmir gibi illere gönderiliyor: Tarlada 15 lira, marketlerde 60 lirayı geçecek

Gül, kiraz, lavanta, kayısı ve elma üretimiyle önemli bir tarım altyapısına sahip Isparta, domates üretimiyle de dikkat çekiyor. Özellikle merkeze bağlı Deregümü köyündeki seralarda yayla şartlarında örtü altı üretilen domates iç piyasanın yanı sıra yurtdışına da ihraç ediliyor. Bu yıl yaklaşık bin dekar alanda yapılan üretimden 15 bin ton civarında rekolte bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol
Yayla domatesi hasadı başladı. Deregümü domatesi kamyonlarla İstanbul, Ankara, İzmir gibi illere gönderiliyor: Tarlada 15 lira, marketlerde 60 lirayı geçecek - Resim: 3

Isparta Ziraat Odası ve Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Mustahattin Can Selçuk ise bu sene bin dekar alanda gerçekleştirilen domates hasadında 15 bin ton rekolte beklediklerini belirterek, “İlimiz genelinde Deregümü Köyü, Kuleönü, Atabey ve Yalvaç ilçelerimizde hasatlarımız başladı. Deregümü köyümüzde yaklaşık bin dönüm alanda bir üretimimiz var. Bu yıl yaklaşık 15 bin ton civarında rekolte bekliyoruz. Hasat yaptığımız ürünler yurt içinde Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük illerimize, yurt dışında ise Avrupa ve Arap ülkelerine ihraç ediliyor. Domates burada tabii ki zahmetli bir süreçten geçiyor. Fideden büyüyüp hasadına kadar burada çalışan ve emeği geçen tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Isparta merkeze bağlı 2 bin 500 nüfuslu köyde işsizlik sıkıntısının olmadığını söyleyen Deregümü Köyü muhtarı Gökhan Toprakçı ise “Köyümüz 2 bin 500 nüfuslu geçimini üzüm, kiraz, karanfil ve domates seracılığından sağlamakta, tarımdan geçinmektedir. Tarımın ön planda olduğu köyümüzde yazın hasatların başlamasıyla birlikte nüfusumuz 4 bine kadar çıkmaktadır. Çevre köy ve ilçelerden göç alıyoruz. Köylülerimiz, gençlerimiz ve kadınlarımızın işsizlik sıkıntısı yok. İşsizlik sıkıntısının olmadığı gibi köyümüze dışarıdan işçi geliyor. Bizler köyümüzün bu yönüyle gurur duyuyoruz” açıklamalarında bulundu..

SIRADAKİ GALERİ

Kartlar yeniden dağıtıldı: Müjdeli haber geldi... Kartlar yeniden dağıtıldı: Müjdeli haber geldi...