Yayla domatesi hasadı başladı. Deregümü domatesi kamyonlarla İstanbul, Ankara, İzmir gibi illere gönderiliyor: Tarlada 15 lira, marketlerde 60 lirayı geçecek

Gül, kiraz, lavanta, kayısı ve elma üretimiyle önemli bir tarım altyapısına sahip Isparta, domates üretimiyle de dikkat çekiyor. Özellikle merkeze bağlı Deregümü köyündeki seralarda yayla şartlarında örtü altı üretilen domates iç piyasanın yanı sıra yurtdışına da ihraç ediliyor. Bu yıl yaklaşık bin dekar alanda yapılan üretimden 15 bin ton civarında rekolte bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol
Yayla domatesi hasadı başladı. Deregümü domatesi kamyonlarla İstanbul, Ankara, İzmir gibi illere gönderiliyor: Tarlada 15 lira, marketlerde 60 lirayı geçecek - Resim: 1

Yaklaşık 3 ay önce fidelerini toprakla buluşturan çiftçiler, seralardan ilk ürünlerini almaya başladı. Tek tek toplanan domatesler, özenle kasalara yerleştiriliyor. Seralarda kamyonete yüklenen domates kasaları köy merkezine getirilerek buralarda kamyonlara aktarılıyor. Deregümü domatesi kamyonlarla İstanbul, Ankara, İzmir gibi illere gönderiliyor.

Üretici İbrahim Katırcı köyümüzde yaklaşık bin dönüm domates seramız var bunun haricinde aynı şekilde karanfil üretimi yapmaktayız. Bu sene ilk domateslerimizi topluyoruz. Benim şahsıma ait 26 dönüm domates seram var. Allah kaza bela vermezse 300 ila 350 ton arası bir rekolte beklentim var” dedi.