Yatırımcılar dikkat! Borsa İstanbul duyurdu. İki hisseye kredili işlem yasağı getirildi. İşte o kararın anlamı

Borsa İstanbul, Burçelik Vana Sanayi ve Ticaret ile İhlas Haber Ajansı hisselerine 28 Haziran tarihine kadar açığa kredili işlem yasağı getirdiğini duyurdu. Bu kararın alınmasında piyasada oluşabilecek aşırı oynaklığı kontrol altına alma amacı güdüldü.

Google Haberlere Abone ol
Yatırımcılar dikkat!  Borsa İstanbul duyurdu.  İki hisseye kredili işlem yasağı getirildi. İşte o kararın anlamı

Borsa İstanbul, iki hissenin paylarına kredili işlem önlemi aldığını duyurdu.

Borsa İstanbul'dan yapılan Kamuyu Aydınlatma Platformu'nu (KAP) yaptığı açıklamaya göre, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında Burçelik Vana Sanayi ve Ticaret ve İhlas Haber Ajansı olmak üzere iki hissenin paylarına 28 tarihine kadar açığa kredili işlem yasağı geldi.

Açıklamada, "Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında BURVA.E ve IHAAS.E payları 29/05/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 28/06/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar kredili işlemlere konu edilemeyecektir" denildi.

BU KARAR NE ANLAMA GELİYOR?

Bu durumda, yatırımcılar belirli hisse senetlerini kredi kullanarak alıp satarak işlem yapamazlar. Bu kısıtlama genellikle o hisse senedinin piyasada yaşanan belirli bir risk veya dalgalanma nedeniyle oluşan spekülasyonu ve fiyat oynaklığını kontrol etmek amacıyla getirilebilir.

Yatırımcıların o hisse senedi üzerinde kredi kullanarak spekülasyon yapmasını önlemek ve piyasadaki istikrarı sağlamak için uygulanır.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler borsa istanbul
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin