Yatırımcılar dikkat! Borsa İstanbul duyurdu: Bir hisseye kredili işlem yasağı getirildi

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamaya göre, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında Loras Holding olmak üzere bir hissenin paylarına 8 Ağustos tarihine kadar kredili işlem yasağı geldi.

Google Haberlere Abone ol
Yatırımcılar dikkat! Borsa İstanbul duyurdu: Bir hisseye kredili işlem yasağı getirildi

Borsa İstanbul'dan yapılan Kamuyu Aydınlatma Platformu'nu (KAP) yaptığı açıklamaya göre, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında bir hissenin paylarına 8 Ağustos tarihine kadar açığa kredili işlem yasağı geldi.

Açıklamada, "Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında LRSHO.E payları 09/07/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 08/08/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar kredili işlemlere konu edilemeyecektir" denildi.

KREDİ İŞLEM YASAĞI NEDİR?

Bu durumda, yatırımcılar belirli hisse senetlerini kredi kullanarak alıp satarak işlem yapamazlar. Bu kısıtlama genellikle o hisse senedinin piyasada yaşanan belirli bir risk veya dalgalanma nedeniyle oluşan spekülasyonu ve fiyat oynaklığını kontrol etmek amacıyla getirilebilir.

Yatırımcıların o hisse senedi üzerinde kredi kullanarak spekülasyon yapmasını önlemek ve piyasadaki istikrarı sağlamak için uygulanır.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin