Vekaleten kurban bedeli 2024! TDV Yurtiçi ve yurtdışında vekalet yoluyla kurban kesme ücreti ne kadar?

Kurban Bayramı yaklaşırken Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan vekaleten kurban kesim bedeli açıklaması geldi. Büyükbaş ve küçükbaşlarda ücretler değişiklik gösteriyor. Vatandaşlar, Vekaleten kurban kesme bedeli 2024 belli oldu. Kızılay Başkanı Fatma Meriç'ten de 2024 yılı kurban bedel fiyatı açıklaması geldi. Peki, TDV Yurtiçi ve yurtdışında vekalet yoluyla kurban kesme ücreti ne kadar?

Google Haberlere Abone ol
Vekaleten kurban bedeli 2024! TDV Yurtiçi ve yurtdışında vekalet yoluyla kurban kesme ücreti ne kadar?

Vekaleten kurban bedeli 2024, Kurban Bayramı öncesinde araştırma konusu oldu. Bir yandan kurban fiyatları 2024 araştırılırken, öte yandan vekalet yoluyla kurban kestirmek isteyenlerin ne kadar ödeme yapması gerektiği belli oldu. 2023 yılında Türkiye Diyanet Vakfı'nın vekalet yoluyla kurban kesim bedeli yurt içinde 5.950 TL, yurt dışında ise 2.750 TL'ydi. Kızılay ise aynı vekaletle kurban kesme ücretini yurt içi için 5.950 TL, yurt dışı için ise 2.650 TL olarak açıklamıştı. Peki, TDV Yurtiçi ve yurtdışında vekalet yoluyla kurban kesme ücreti ne kadar? İşte detaylar...

VEKALETEN KURBAN KESME BEDELİ 2024

Kızılay Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, 2024 kurban bedel fiyatının yurt içi ve Gazze için 11 bin 750 TL, yurt dışı için ise 4 bin 300 TL olduğunu açıkladı. Geçen sene bu fiyat yurt içi için 5.950 TL, yurt dışı için ise 2.650 TL olarak belirlenmişti.

TDV VEKALET YOLUYLA KURBAN KESİM BEDELİ NE KADAR?

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV'nin (Türkiye Diyanet Vakfı) birlikte yürüttüğü 2024 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Programı Tanıtım Toplantısı'nda konuştu. Erbaş toplantıda, 2024 yılı vekalet yoluyla kurban bedelini açıkladı. Buna göre 2024 vekaleten kurban kesme bedeli yurt içinde 11 bin 750 TL, yurt dışında ise 4.750 TL olarak belirlendi.

 

VEKALETEN KURBAN NASIL OLUR?

Mali bir ibadet olan kurban kesimi vekalet ile de kestirilebilir. Vekaleten kurban kesimi iki şekilde uygulanmaktadır. İlki; kurban kesmek isteyen kişinin ilgili kuruluşa kurbanlık alımı ve kesimi için umumi vekâlet vermesi, söz konusu kuruluşun da müvekkili adına taahhüt ettiği bu hayvanı alıp muayyen günlerde kesmesi şeklinde gerçekleşmektedir.

2024 KURBANLIK FİYATLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

İkincisi; ilgili kuruluşun, kurban kesmek isteyen kimselere belirli bir bedel karşılığında kurbanlık hayvanı ya da hisseleri satması ve kesim günü geldiğinde de müşteriden vekâlet alarak onun adına kesmesi şeklinde gerçekleşmektedir. Bu uygulamada, önce satım akdi yapılmakta, daha sonra da kesim için vekâlet alınmaktadır. Elde edilen etler de, bazen kurbanı kestirene bazen de onun rızasıyla yoksullara ve hayır kurumlarına verilmektedir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin