Ünlü Kargo Şirketi İflasın Eşiğinde. Konkordato İçin Mahkemeye Başvurdu Karar Bekleniyor

Borçlarını ödeyemeyecek durumda olan ve finansal dengesi bozulmuş olan firmalar arasında bir lojistik firması da eklendi. Şirket iflasın eşiğinde. Mahkeme kritik karar için tarih verdi. Türkiye'nin ünlü kargo şirketlerinden biri olan Linak Lojistik konkordato talebinde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Ünlü Kargo Şirketi İflasın Eşiğinde. Konkordato İçin Mahkemeye Başvurdu Karar Bekleniyor

İstanbul merkezli Linak Lojistik Kargo Hizmetleri ve Ticaret Anonim Şirketi'nin konkordato süreci 30 gün daha uzatıldığı açıklandı.

Son yıllarda yaşanan küresel ekonomik kriz sebebiyle teker teker iflas eden şirketlere bir tane daha eklendi.

Yeniçağ'daki habere göre Türkiye'nin ünlü kargo şirketi konkordato talebinde bulundu. Türkiye genelinde konkordato ilan eden firmalar arasında İstanbul şehri dikkat çekiyor. Şimdiki şehir ise yeniden İstanbul'dan geldi.

Linak Lojistik tamamen kendine ait araç filosuyla hizmette bulunan bir kargo firması olarak tanınıyor.

ÜÇÜNCÜ KİŞİLERE DEVİR YASAKLANDI

Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, 18 Temmuz 2024 tarihli duruşma gereğince, Linak Lojistik ve Turunçlar Grubu şirketlerine bir ay süreyle geçici mühlet kararı verdi. Bu zaman içerisinde tüm icra takipleri ve ihtiyati tedbirlerin durdurulma kararı alındı.

Mahkeme, şirketlerin gayrimenkul ve araçlarının üçüncü kişilere devrini yasakladı. Bununla beraber, bu varlıklar üzerinde ayni ve şahsi hak tesis edilmesinin önüne geçildi. Bu önlemler, konkordato sürecinin uzatılması süresi boyunca geçerli sayılacak.

 Konkordato durumu ile ilgili nihai duruşma tarihi olarak 27 Ağustos 2024 belirlendi. Saat 11:00'de yapılacak duruşma kapsamında, mahkeme son kararını paylaşacak. Bu süreç, Linak Lojistik'in geleceği açısından kritik bir süreç olacak.

 

KONKORDATO NEDİR ?

Konkordato; bir borçlunun alacaklılarına mahkeme aracılığıyla yaptığı ödeme teklifinin, alacaklıların en az yarısı (veya belirli durumda 2/3’ü) tarafından kabul edilmesi ve Ticaret Mahkemesi tarafından tasdik edilmesi şartıyla, borçlunun tüm adi (rehinli veya imtiyazlı olmayan) borçlarını, bu teklifi doğrultusunda ödeyebilmesidir. Rehinli alacaklar için borçlunun talebinin olması  ve rehinli alacaklılar tarafından kabul edilmesi halinde, rehinli borçlarda bu kapsama dahil olur.

Bundan da anlaşılacağı üzere, konkordato teklifinin alacaklıları bağlayıcı hale gelebilmesi için, alacaklıların belirli bir çoğunluğu tarafından kabul edilmesi ve ayrıca mahkeme tarafından tasdik edilmesi gerekir.

Kimler Konkordato Talep Edebilir?

Konkordato herkesin yararlanabileceği bir kurum değildir. Öncelikle talep edecek kişinin sıfatı alacaklı ya da borçlu olmalıdır. Daha sonra bu taraflar belirlenen şartları yerine getirmelidir. Yani belirli şartları sağlamak şartıyla borçlular ve alacaklılar konkordato talebinde bulunabilir.

Konkordato talep edebileceklerden birisi borçlu olan taraftır. Vadesi gelmiş borçlarını ödeyemeyenler veya borçlarının vadesi geldiğinde ödeyememe tehlikesi bulunanlar konkordato talep edebilir. Bu sayede borçlu iflastan kurtulmak ister.

Konkordato talep edebilecek bir diğer grup ise alacaklılardır. Eğer borçlu iflasa tabi ise ve alacaklı iflas talep etme hakkına sahipse konkordato da talep edebilir. Yani iflasa tabi olmayan borçlu için alacaklı tarafından konkordato talep edilemez. Ayrıca iflas talep etme hakkı olmayan alacaklı da konkordato talep edemez.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin