Türk Hava Yolları 2,5 milyar lira sermayeli yatırım şirketi kuruyor. KAP'a bilgilendirme yapıldı

Türk Hava Yolları, 2,5 milyar lira sermayeli yeni bir yatırım şirketi kurma kararı aldı. Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklama ile bu önemli kararı duyuran THY, yeni şirketin detaylarını paylaştı.

Google Haberlere Abone ol
Türk Hava Yolları 2,5 milyar lira sermayeli yatırım şirketi kuruyor. KAP'a bilgilendirme yapıldı

Türk Hava Yolları (THY), Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklama ile yeni şirket kurma kararını duyurdu.

5 Temmuz’da KAP’a yapılan açıklama göre THY, 2,5 milyar lira sermayeli THY Yatırım Yönetim A.Ş. adında şirket kuracak. Açıklamada şunlar kaydedildi: “Yönetim Kurulumuzca Ortaklığımız ana faaliyet konusu dışında kalan çeşitli yatırım projelerinin bir iştirak şirket üzerinden yönetilmesi amacıyla %100 Türk Hava Yolları iştiraki olan "THY Yatırım Yönetim A.Ş." şirketinin kurulmasına karar verilmiştir.”

 Türk Hava Yolları (THY), 1933 yılında kurulmuş, Türkiye'nin bayrak taşıyıcı havayolu şirketidir. Merkezi İstanbul'da bulunan THY, geniş bir uçuş ağına sahiptir ve dünyada en çok ülkeye uçan havayolu şirketlerinden biridir.

Filosunda yaklaşık 370 uçak bulunan THY, uluslararası standartlarda hizmet sunmakta ve 300'den fazla destinasyona yolcu ve kargo taşımaktadır. Star Alliance üyesidir.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin