Tüm emeklilere seyyanen zam mı geliyor? Tarih verildi. İşte yapılması beklenen maaş artışı

Milyonlarca emekli hükümettin ek zam çalışmasına kilitlendi. Kök maaş düzenlenmesinin yanında tüm emeklilere seyyanen zam çalışması yapıldığı iddia edildi. İşte tüm emeklilere verilmesi beklenen zam miktarı...

Google Haberlere Abone ol
Tüm emeklilere seyyanen zam mı geliyor? Tarih verildi. İşte yapılması beklenen maaş artışı

AK Parti en düşük emekli maaşlarını 10 binden 12 bin TL’ye çıkarılmasına ilişkin çalışmalar 11 Temmuz Perşembe gününe kadar devam edecek. Artık kararın verilmesine saatler kaldı. En düşük emekli maaşı konuşulurken tüm emeklilere seyyanen zam yapılması da gündemde. İşte yapılan çalışmalar...

2023 Genel Seçimleri'nden önce en düşük emekli maaşı 7 bin 500’e çıkarıldı. 31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde Ocak 2024’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isteğiyle en düşük emekli maaşı 10 bin TL’ye çıkarıldı.

Ekonomim'de yer alan habere göre, AK Parti seçim yatırımı olarak aldığı kararın şimdi olumsuz sonuçlarını masaya yatırıyor.

SORUN NASIL ÇÖZÜLECEK?

AK Parti, kök maaş sorununu tamamen ortadan kaldırmak için yeni formüller arıyor. Emeklilerin maaş zamları kök maaş üzerinden uygulanıyor. AK Parti, bir taraftan kök maaş ile ilgili köklü çözüm arayışlarını sürdürürken, bir taraftan da en düşük emekli maaşını 10 TL’den 12 bin TL’ye çıkarmayı planlıyor.

TÜM EMEKLİLERE ZAM GÜNDEMDE...

AK Parti, en düşük emekli maaşını 10 binden 12 bin TL’ye çıkarmak için çalışmalarını sürdürürken, tüm emeklilere 2 bin TL’lik seyyanen zammı da tartışıyor.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin