Temmuz'da emekliye refah payı var mı, ne kadar olacak? 2024 Emekli maaş zammı refah payı son durum...

Emeklilerin gündeminde maaş zammı var. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan asgari ücrete ara zam ve emekliye refah payı açıklaması geldi. Milyonlarca SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı emeklisi 6 aylık enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından zamlı maaş alacak. Işıkhan'ın açıklamasına göre asgari ücrete ara zam gündemde değil. Peki, Temmuz'da emekliye refah payı var mı, ne kadar olacak? İşte 2024 Emekli maaş zammı refah payı son durum...

Google Haberlere Abone ol
Temmuz'da emekliye refah payı var mı, ne kadar olacak? 2024 Emekli maaş zammı refah payı son durum...

Ekonomi gündeminde asgari ücrete ara zam ve emekli zamları var. TÜİK 4 atlık enflasyon verisini açıkladı. Son dört ayın enflasyon oranı 18.70 oldu. Mayıs ve Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla SSK, BAĞ-KUR, Emekli sandığı emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacağı belli olacak. Öte yandan bu maaşlara refah payının da eklenip eklenmeyeceği merak konusu oldu. AK Parti Grup Toplantısı öncesi Bakan Işıkhan konuya ilişkin açıklama yaptı. Temmuz'da emekliye refah payı var mı, ne kadar olacak? İşte güncel durum...

TEMMUZ'DA EMEKLİYE REFAH PAYI VAR MI?

Emekli maaşlarına her yıl 2 defa zam yapılıyor. Emekli maaşlarına yapılacak zam oranını ise 6 aylık enflasyon rakamları belirliyor. Mayıs ve Haziran enflasyon rakamları belli olduktan sonra emekliye ne kadar zam yapılacağı da ortaya çıkacak. Merkez Bankası enflasyon tahminini 2 puan artışla %38 olarak güncelledi. Asgari ücrette ise 2024 yılı için tek zam yapılacağı duyurulmuştu. Bakan Işıkhan, hem asgari ücret ara zammı için hem de emekliye refah payı için açıklama yaptı. Işıkhan, "Aralık ayındaki düşüncemiz neyse aynı şekilde devam ediyor. Enflasyonla ilgili verilerimiz oldukça güzel geliyor. Hiçbir ara zam gündemimizde yok." dedi ve refah payı ile ilgili, "Şu an her şey için çok erken, temmuzu bekleyelim" diye konuştu.

2024 EMEKLİ MAAŞ ZAMMI SON DURUM

SSK, BAĞ-KUR, Emekli Sandığı emeklileri Ocak ayında maaşlarına 549,25 oranında zam almıştı. Şimdi göler Temmuz ayı zammına çevrildi. Yılın ikinci zammı için TÜİK'in 6 aylık enflasyon verisini açıklaması bekleniyor. 4 aylık enflasyon ornı %18,72 olarak gerçeleşti. Mayıs ve Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla emekli maaş zammı netleşecek.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI KAÇ OLUR?

Refah payı eklenmezse Temmuz ayında emekli maaşına %25,39 zam yapılması halinde en düşük emekli maaşının 12.500 TL olması bekleniyor.

 

MB 6 AYLIK ENFLASYON BEKLENTİSİ

Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre enflasyon beklentisi Mayıs ayında %3, Haziran ayında %2,54 oldu. 6 aylık enflasyon tahmini ile birlikte emekli maaş zammı oranı %25,39 olarak hesaplandı. Refah payı artışı olmaması durumunda Temmuz ayında emekli zammı %25,39 olacak.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin