Tasarruf tedbirlerine rağmen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 64 araç mı kiraladı? Flaş açıklama geldi

Basına yansıyan haberlere göre Gaziantep Büyükşehir Belediyesi açık ihale usulüyle 64 kiralık araç temin etti. Tasarruf tedbirlerine rağmen bu yapıldığı iddia edilen ihale büyük tepki çekti. Konu ile ilgili Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ise flaş bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Tasarruf tedbirlerine rağmen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 64 araç mı kiraladı? Flaş açıklama geldi

Kamuda tasarruf paketi son haftalarda gündemde yerini korurken Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı 9 şirketin 6'sının 64 araç kiraladığı iddia edildi.

Basına yansıyan haberlere göre Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirketlerin 2024 yılında 64 araç kiraladı. Gazi Konut İnşaat 29 Nisan’da 4 D segment ve 1 VIP minibüsün aralarında olduğu 15 aracı 11 aylığına kiraladı ve 4 milyon 983 bin TL ödedi. Gazi Danışmanlık Müşavirlik 29 Nisan’da 1 VIP minibüs ve 1 zırhlı SUV dahil 23 aracı 11 ay için 7 milyon 131 bin TL’ye kiraladı. Gazi Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri 1 Nisan’da 13 aracı 12 ay süreyle kiraladı. Filoda 1 VIP araç yer aldı. Toplam 5 milyon 930 bin 400 TL ödendi. Gazi Kültür Sanat Ürünleri Şirketi 1 Mart’ta, 1’i VIP minibüsün olan 10 aracı 12 aylığına 4 milyon 268 bin 400 TL’ye kiraladı. Enerji Anonim Şirketi 12 aracı 11 aylığına kiraladı ve 19 Mart’ta 4 milyon 56 bin 600 TL’lik sözleşme imzaladı. Araçlar arasında 1 M segment VIP araç yer aldı. Gazi Ağaç Peyzaj ve Hayvanat Bahçesi İşletmeciliği 11 Mart’ta 30 araç kiralanacağını açıkladı ama ihale daha sonuçlanmadı.

BELEDİYEDEN FLAŞ AÇIKLAMA GELDİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, ‘’Bugün medyada yer alan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi için “açık ihale usulüyle yapılan”
kiralık araç teminiyle ilgili açıklama yapılması ihtiyacı doğmuştur. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak araç ihtiyacımızı, satın almak yerine maliyet açısından kiralama yöntemi ile karşılamaktayız. Haberlerde konu edinilen ihaleler de bu kapsamda gerçekleştirilmiştir. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve bağlı iştirakler her yıl rutin olarak kiralama ihalelerini yapmakta ve sadece ihtiyacı olan araçları kullanmaktadır. Haberde bahsi geçen ve Nisan ayında yapılan ihaleler de açık ihale usulü ile gerçekleştirilmiş, ancak bugüne kadar yükleniciye herhangi bir ödeme yapılmamıştır.

1 AY ÖNCE İADE EDİLDİ

Bu yıl içinde Gaziantep Büyükşehir ve iştirakleri bünyesinde kiralık olarak çalıştırılan araçların 64’ü tasarruf tedbirleri kapsamında bir ay önce iade edilmiştir. Ayrıca 2020 yılında yapılan tasarruf çalışmalarıyla daha önceki kiralık araç sayısı yaklaşık yüzde 22 oranında azaltılmış ve bu tasarruf oranı 2024 yılına kadar hem hizmet edilen nüfusun artmasına hem de hizmetlerimizde artış olmasına rağmen korunmuştur’’ ifadeleri yer aldı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin