SSK, BAĞ-KUR emekli maaş fark ödemesi yattı mı, ne zaman yatacak? 4A, 4B, 4C emekli maaş zammı farkı nasıl sorgulanır?

Temmuz ayında açıklanan enflasyon rakamlarının ardından emekli maaşlarına yüzde 24,73 oranında zam yapıldı. Zamlı maaşlar yatsa da en düşük emekli maaşına yapılan zamdan kaynaklı farklar yatmamıştı. En düşük emekli aylıkları 12 bin 500 liraya yükseldi. Şimdi gözler, emekli maaş farkının yatacağı tarihe çevrildi. Peki, SSK, BAĞ-KUR emekli maaş fark ödemesi yattı mı, ne zaman yatacak? 4A, 4B, 4C emekli maaş zammı farkı nasıl sorgulanır?

Google Haberlere Abone ol
SSK, BAĞ-KUR emekli maaş fark ödemesi yattı mı, ne zaman yatacak? 4A, 4B, 4C emekli maaş zammı farkı nasıl sorgulanır?

Yüzbinlerce emekli, maaş fark ödemesi tarihlerine odaklandı. En düşük emekli maaşına zam yapıldı ve 10 bin liradan 12 bin 500 liraya yükseldi. En düşük emekli maaş farkının yatacağı tarih merakla beklenmeye başlandı. Hak sahipleri emekli maaş farklarının yatıp yatmadığını sorguluyor. SGK, söz konusu ödemelerin ne zaman hesaplara yatacağını açıklamıştı. Peki, SSK, BAĞ-KUR emekli maaş fark ödemesi yattı mı, ne zaman yatacak? 4A, 4B, 4C emekli maaş zammı farkı nasıl sorgulanır?

SSK, BAĞ-KUR EMEKLİ MAAŞ FARK ÖDEMESİ YATTI MI, NE ZAMAN YATACAK?

Emekli maaş zam farkının yatacağı tarihi, SGK geçtiğimiz günlerde duyurdu. Temmuz döneminde SSK ve Bağ-Kur emeklileri 6 aylık enflasyona göre yüzde 24,73 oranında maaş zammı aldı. Memur ve memur emeklisi ise yüzde 19,31 zam aldı. Zamlı maaşlar hesaplara yatırıldı. En düşük emekli aylığına yapılan zam farkı ödemesi ise bugün, yani 26 Temmuz 2024 tarihinde başlıyor. SGK'nın açıklamasına göre; Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanların zam farklarının ödemesi bugün yapılacak.

SSK, BAĞ-KUR emekli maaş fark ödemesi yattı mı, ne zaman yatacak? 4A, 4B, 4C emekli maaş zammı farkı nasıl sorgulanır?

Söz konusu SGK'dan yapılan açıklamada,

"Buna göre aylıklarını her ay alanlara temmuz ayı olmak üzere 1 aylık maaş farkı tutarında, aylıklarını üçer aylıklar halinde almakta olanlardan 1. grupta mayıs-haziran-temmuz döneminde aylık alanlara temmuz ayı olmak üzere 1 aylık maaş farkı tutarında, 2. grupta haziran-temmuz-ağustos döneminde aylık alanlara temmuz ve ağustos ayları olmak üzere 2 aylık maaş farkı tutarında, 3. grupta temmuz-ağustos-eylül döneminde aylık alanlara temmuz, ağustos ve eylül ayları olmak üzere 3 aylık maaş farkı tutarında tahakkuk ettirilmiştir. Toplam fark ödemesi tutarı 11 milyar liradır." ifadelerine yer verildi.

4A, 4B, 4C EMEKLİ MAAŞ ZAMMI FARKI NASIL SORGULANIR?

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4/1-c bendi kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alan toplam 2 milyon 441 bin 795 kişinin 1 Temmuz 2024 tarihinden geçerli olmak üzere aylıklarında oluşan fark tutarlarının, aylık almakta oldukları banka ve PTT şubelerindeki hesaplarına gönderileceği belirtildi.

Kullanıcılar, bankaların mobil uygulaması üzerinden emekli maaş farklarının yatırılıp yatırılmadığını kontrol edebilir. Ayrıca maaş aldıkları bankaların müşteri hizmetleri üzerinden telefon aracılığıyla sorgulama yapabilirler.

Maaşlarını Ziraat Bankası aracılığıyla alanlar 0850 258 00 00 numarasından, Halkbank aracılığıyla alanlar 0850 222 0400 numarasından ve Vakıfbank’tan alanlar ise 0850 222 0724 numarasından müşteri hizmetlerine bağlanarak toplam bakiyelerini kontrol edebilir ve sorgulama işlemi yapabilir.

KİM NE KADAR ÖDEME ALACAK?

Aylıklarını her ay alanlara; Temmuz ayı olmak üzere 1 aylık maaş farkı tutarında,

Aylıklarını üçer aylıklar halinde almakta olanlardan;

Grupta Mayıs-Haziran-Temmuz döneminde aylık alanlara; Temmuz ayı olmak üzere, 1 aylık maaş farkı tutarında,

Grupta Haziran-Temmuz-Ağustos döneminde aylık alanlara; Temmuz ve Ağustos ayları olmak üzere, 2 aylık maaş farkı tutarında,

Grupta Temmuz-Ağustos-Eylül döneminde aylık alanlara; Temmuz, Ağustos ve Eylül ayları olmak üzere, 3 aylık maaş farkı tutarında, tahakkuk ettirilmiştir. Toplam fark ödemesi tutarı 11 Milyar TL'dir.

 

4A SSK EMEKLİ MAAŞI ÖDEME TARİHLERİ

Tahsis numarası son rakamı 9 olanlar ayın 17'sinde,

Tahsis numarası son rakamı 7 olanlar ayın 18'inde,

Tahsis numarası son rakamı 5 olanlar ayın 19'unda,

Tahsis numarası son rakamı 3 olanlar ayın 20'sinde,

Tahsis numarası son rakamı 1 olanlar ayın 21'sinde,

Tahsis numarası son rakamı 8 olanlar ayın 22'sinde,

Tahsis numarası son rakamı 6 olanlar ayın 23'ünde,

Tahsis numarası son rakamı 4 olanlar ayın 24'ünde,

Tahsis numarası son rakamı 2 olanlar ayın 25'inde,

Tahsis numarası son rakamı 0 olanlar ayın 26'sında yapılıyor.

4B BAĞKUR EMEKLİ MAAŞI ÖDEME TARİHİ

Tahsis numarası son rakamı 9,7 ve 5 olanlar ayın 25'inde,

Tahsis numarası son rakamı 3, 1 olanlar ayın 26'sınde,

Tahsis numarası son rakamı 8, 6 ve 4 olanlar ayın 27'sinde,

Tahsis numarası son rakamı 2 ve 0 olanlar her ayın 28'inde emekli maaşlarını alırlar.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin