SSK, BAĞ-KUR Emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihleri 2024! Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman, ne kadar yatacak?

Milyonlarca SKK ve BAĞ-KUR emeklisi, 2024 Kurban Bayramı öncesinde ikramiyeleri araştırmaya başladı. Kurban Bayramı bu sene 16-19 Haziran tarihlerine denk geliyor. Emekli bayram ikramiyeleri ise her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde hesaplara yatırılıyor. Geçen yıl 2 bin TL olan tutar bu sene %50 arttı. Peki, Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman, ne kadar yatacak? İşte, SSK, BAĞ-KUR Emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihleri 2024...

Google Haberlere Abone ol
SSK, BAĞ-KUR Emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihleri 2024! Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman, ne kadar yatacak?

Kurban’a kısa bir zaman kala SSK, BAĞ-KUR emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihleri 2024 araştırma konusu oldu. En son Ramazan Bayramı’nda emeklilere 3 bin TL ikramiye verilmişti. İkramiyelerden emekliler gibi dul ve yetim maaşı alanlar, şampiyon sporcular ve köy koruyucuları gibi hak sahipleri de faydalanabilecek. Emekli vatandaşların maaş aldıkları bankadaki hesaplarına her yıl belirlenen tutarda Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde ikramiye ödemesi yapılıyor. Ödemeler e-Devlet üzerinden sorgulanabiliyor. Peki, Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman, ne kadar yatacak?

SKK, BAĞ-KUR EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ ÖDEME TARİHLERİ 2024

Ramazan Bayramı emekli ikramiyeleri en 2-5 Nisan tarihleri arasında 3 bin TL şeklinde emeklilerin maaş hesaplarına yatırıldı. Kurban Bayramı 2024 yılında 16 Haziran Pazar günü başlıyor. Kabine Toplantısı açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı emekli ikramiyelerinin 10-14 Haziran 2024 tarihleri arasında hesaplara yatacağını söyledi.

KURBAN BAYRAMI EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

SSK (4A) kapsamında maaş alan emeklilerden ödeme günü 17 ve 18 olanlara Ramazan Bayramı  ikramiyesi 2 Nisan’da yatacakken; 19, 20, 21 ve 22 olanlara ikramiyeleri 3 Nisan’da; 23,24 25 ve 26 olanlara ise 4 Nisan’da yattı. Kurban Bayramı ikramiyeleri ise 10-14 Haziran 2024 tarihlerinde hesaplara yatacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabı üzerinden (X) emekli ikramiyelerinin hesaba yatacağı tarihe ilişkin şu paylaşımı yaptı:

"Emekli vatandaşlarımızın bayram ikramiyesi ödemeleri Kurban Bayramı öncesinde 10 Haziran ile 14 Haziran tarihleri arasında banka hesaplarına yatırılacak.

Emekli ve hak sahiplerimize toplamda 42 Milyar TL bayram ikramiyesi ödemesi gerçekleştirilecek.

4 (c) (Emekli Sandığı) kapsamında gelir/aylık alanların Kurban Bayramı ikramiyeleri 10 Haziran 2024 tarihinde;

4 (b) (Bağ-Kur) kapsamında gelir/aylık alanların Kurban Bayramı ikramiyeleri 11 Haziran 2024 tarihinde;

4 (a) (SSK) kapsamında gelir/aylık alanların Kurban Bayramı ikramiyeleri 12-13-14 Haziran 2024 tarihlerinde ödenecek. Ülkemizin emektarları, kıymetli emeklilerimiz ve aileleri için hayırlı, bereketli olmasını diliyorum."

Ödemelerinizi e-Devlet’in Emekliler için Bayram İkramiyesi ve Seyyanen Ödeme Sorgulama sayfasından kontrol edebilirsiniz.

KURBAN BAYRAMI EMEKLİ İKRAMİYESİ NE KADAR?

2020 yılında emekli bayram ikramiyesi 1000 TL, 2021’de 1,100 TL, 2022’de yine 1,100 TL, 2023 yılında 2000 TL olarak yatırıldı. 2024 yılı emekli ikramiyesinde ise %50 artış oldu ve 3000 TL olarak belirlendi. Kurban Bayramı’nda da emekliler Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi 3 bin TL ikramiye alacak.

EMEKLİ İKRAMİYESİ ŞARTLARI NELER?

  • Emekli maaşı alanlar,
  • Dul ve yetim maaşı alanlar,
  • 65 yaş (yaşlılık) parası alanlar,
  • Şampiyon sporcular,
  • Vazife malullüğü aylığı alanlar,
  • Güvenlik korucuları,
  • Terörden zarar gören sivil vatandaşlar,
  • Muharip gaziler,
  • Şehit yakınları.

 

DUL VE YETİM MAAŞI ALANLARA İKRAMİYE VERİLECEK Mİ?

İkramiyelerden dul ve yetim maaşı alanlar da faydalanabilecek. Bu kişilere bayram ikramiyesi hisse oranlarına göre verilecek.

Vefat eden sigortalının çocuğu varsa eşine %50 oranında ödeme yapılıyor. Çocuklara ise yetim maaşı olarak %25 hisse oranında ödeme yapılıyor. Vefat eden sigortalının çocuğu yoksa ödeme %75’e çıkıyor. Emekli bayram ikramiyeleri de bu hisse oranına göre yatırılacak.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin