SPK'ya dev borçlanma başvurusu yaptılar: Pegasus Havayolları 750 milyon dolarlık başvuruda bulundu

Türkiye'nin en büyük havayolu şirketlerinden biri olan Pegasus, Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuruda bulunduğunu açıkladı. Şirket tarafından KAP'a yapılan bilgilendirmeye göre 750 milyon dolarlık bir borçlanma başvurusu yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
SPK'ya dev borçlanma başvurusu yaptılar: Pegasus Havayolları 750 milyon dolarlık başvuruda bulundu

Türkiye'nin önemli havayolu şirketlerinden biri olan Pegasus, 750 milyon dolarlık borçlanma araçlarını uluslararası piyasalarda sunmayı hedefleyerek, bu plan kapsamında Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvuruda bulunduğunu açıkladı.

Pegasus Havayolları'nın, global finans piyasalarında 750 milyon dolarlık borçlanma araçları çıkarma niyeti, Sermaye Piyasası Kurulu'na yapılan resmi başvuru ile kamuoyuna ilan edildi. Şirket tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda paylaşılan bilgilere göre, birden fazla seride gerçekleştirilecek olan bu borçlanma araçlarının ihraç süreci için SPK'ya başvurunun 14 Haziran 2024 tarihinde tamamlandığı bildirildi.

SPK'nın ihraç için gerekli belgeyi onaylaması halinde, Pegasus Havayolları, söz konusu borçlanma araçlarının ihraç edileceği miktar ve şartlar ile tarihlerini, o anki piyasa şartlarına göre belirleyecek.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin