Son Dakika! Milyonlarca emekliye şok. Toplantı gündemi maaş zammı değil

Milyonlarca emekli bu toplantıyı bekliyordu. Cevdet Yılmaz, Mehmet Şimşek, Mustafa Elitaş ve Abdullah Güler'in bugün Beştepe'de yapacakları toplantının emekli maaşları ile ilgili olmadığı belirtildi. AK Parti kaynakları toplantı hakkında bilgi verdi. İşte bugünkü toplantının gündemi...

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika! Milyonlarca emekliye şok. Toplantı gündemi maaş zammı değil

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ak Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş bugün 15:30'da Beştepe'de toplantı yapacak. Bu zirvenin gündeminin emekli maaşları olduğu iddia edilmişti. Ancak AK Parti kaynakları toplantının emekli maaşları ile ilgili olmadığını açıkladı.

Ekonomim'e bilgi veren kaynaklar, toplantının çeşitli kanun değişiklikleri, kurumların diğer idari işleri gibi genel ülke yönetimine yönelik konuların ele alındığı benzer onlarca toplantıdan biri olduğunu vurguladılar. Aynı kaynaklar, emekli maaşlarıyla ilgili çalıma ve görüş alış-verişine dayalı toplantıların tamamlandığı, karar aşamasına gelindiğini vurguladılar. Ancak gündemin emekliye maaş artışının olmadığını vurguladılar.

SON KARAR CUHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN

En düşük emekli aylıklarına ilave artış yapılmasına yönelik son kararın Cuma günü Türkiye’ye dönecek olan Cumhurbaşkanı tarafından verileceği bildiriliyor.

Rakamın kesinleşmesinden sonra tasarruf paketiyle ilgili kanun teklifine bir madde eklenerek artışın yapılabileceğinin altı çiziliyor.

ALTERNATİF RAKAMLAR ÜZERİNDE ÇALIŞMA SÜRÜYOR

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul’da olduğu için Cevdet Yılmaz Başkanlığındaki toplantıya katılmayacak. Toplantının tasarruf tedbirleri düzenlemesi ve bu kapsamda kamuya alınacak personelle ilgili olduğu ifade ediliyor.

Kaynaklar, emekli aylıklarının artırılmasıyla ilgili seçeneklerin etki analizi üzerinde de çalışmaların sürdüğünü, alternatiflerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacağını aktardılar.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin