Son Dakika... Emeklilerin bayram ikramiyesinin banka hesaplarına yatırılacağı tarihler belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrasında emeklilere Kurban Bayramı nedeniyle verilecek olan ikramiyenin hesaplara yatırılacağı tarihi açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... Emeklilerin bayram ikramiyesinin banka hesaplarına yatırılacağı tarihler belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı'nın ardından kritik açıklamalarda bulundu. Milyonlarca emeklinin beklediği açıklamayı yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 10-14 Haziran tarihleri arasında Kurban Bayramı ikramiyelerinin emeklilerinin hesaplarına yatırılacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

Çalışma hayatının iyileştirilmesine yönelik tarihi nitelikte birçok adım attık. Dünyanın en kapsayıcı yaygın ve kuşatıcı sosyal güvenlik sistemine sahip ülkeyiz. Çalışanı, memuru, emekliyi, ücretli kesimi enflasyona ezdirmeme ilkemize bugüne kadar sadakatla bağlı kaldık. Asgari ücret net 17 bin 2 lira olarak belirlendi. Böylece bir önceki döneme göre net asgari ücret artış oranı yüzde 49, 2023 Ocak dönemine göre artış oranı yüzde 100 olarak gerçekleşti. Memurlarımızın maaşlarını söz verdiğimiz üzere Temmuz 2023'te en düşük 22 bin liraya, Ocak itibariyle 33 bin liraya çıkardık. Toplu sözleşme görüşmelerinde 11 hizmet kolunun tamamında mutabakat sağlandı. En düşük emekli aylığında net yüzde 82 artışa gittik. Ekim ayında emeklilerimizin tamamına bir defaya mahsus olmak üzere 5'er bin lira ödedik.

Kurban Bayramı ikramiyesini 10-14 Haziran tarihleri arasında emeklilerimizin hesaplarına yatırıyoruz. Tek kalemde 42 milyar tutarında ödeme yapmış olacağız.

 

İşsizlik oranımız yüzde 8,6 ile son 10 yılın en düşük seviyesine indi.

BAKAN'DAN AÇIKLAMA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Emekli vatandaşlarımızın bayram ikramiyesi ödemeleri Kurban Bayramı öncesinde 10 Haziran ile 14 Haziran tarihleri arasında banka hesaplarına yatırılacak" dedi.

Son Dakika... Emeklilerin bayram ikramiyesinin banka hesaplarına yatırılacağı tarihler belli oldu - Resim : 3

Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Emekli vatandaşlarımızın bayram ikramiyesi ödemeleri Kurban Bayramı öncesinde 10 Haziran ile 14 Haziran tarihleri arasında banka hesaplarına yatırılacak. Emekli ve hak sahiplerimize toplamda 42 milyar TL bayram ikramiyesi ödemesi gerçekleştirilecek" ifadelerini kullandı.

Bakan Işıkhan, 4C (Emekli Sandığı) kapsamında gelir/ aylık alanların Kurban Bayramı ikramiyelerinin 10 Haziran'da, 4B (Bağ-Kur) kapsamında gelir/ aylık alanların ikramiyelerinin 11 Haziran'da, 4A (SSK) kapsamında gelir/ aylık alanların ikramiyelerinin ise 12-13-14 Haziran 2024 ödeneceğini belirtti.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin