Sıfır araç alacaklar dikkat: Son 3 hafta...

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı sıfır araç alacakları ilgilendiren bir karar aldı. Bakanlığın uygulamaya koyacağı Genel Güvenlik Yönetmeliği 31 Ağustos'a ertelendi.

Google Haberlere Abone ol
Sıfır araç alacaklar dikkat: Son 3 hafta...

Yorgunluk algılama ve çarpışma önleyici gibi güvenlikle alakalı bazı özellikleri sıfır araçlara zorunlu hale getirecek Genel Güvenlik Yönetmeliği 31 Ağustos'a ertelendi.

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkanı Hayrettin Ertemel, ithal edilen araçların çoğunluğunun zaten yönetmeliğe uygun olduğunu söylerken, ertelemenin daha çok ulusal tip ile üretilen araçlar için olacağını belirtti.

Yerli yapılan üretimde bazı modellerde güvenli sisteminde eksilikler olduğunu fakat 31 Ağustos'tan itibaren bu eksikliklerin giderileceğini aktaran Ertemel, otomotiv piyasasında herhangi bir artık beklenmediğini, 2025'in ilk çeyreğinde fiyat değişimleri görülebileceğini iletti.

Tüketicilerin bu durumu fırsata çevirebileceğini de vurguladı.

Odatv'de yer alan habere göre; popüler modellerin satışları için zaman kazandıracak olan bu erteleme ile ayrıca yedek parça stoklarının tüketilmesi açısından da önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin