Sarı altın hasadı Iğdır'da başladı. Yurt dışından büyüt talep. Tarlada 1 kilosu 35 lira ama...

Ve beklenen oldu, verim iyi... Iğdır'da sarı altın hasadı başladı, bir çok faydası var. Yurt dışından büyük talep görüyor. Tarlada kilosu 35 lira ve hasadın yaklaşık bir ay sürmesi bekleniyor. Faydasına gelince ise...

Google Haberlere Abone ol
Sarı altın hasadı Iğdır'da başladı. Yurt dışından büyüt talep. Tarlada 1 kilosu 35 lira ama... - Resim: 2

İhracat yapan vatandaş "Bu sene kayısı rekoltelerimiz çok güzel. Kayısıları yurt dışına gönderiyoruz. Biz arkadaşlarla 2 bin ton ihracat yapmayı planlıyoruz diğer ihracatçıları da göz önüne alırsak bu sene 10 bin ton ihracat gerçekleşir" dedi.

Iğdır Tarım İl Müdürü Ahmet Tingiş ise kayısı üretimi ile ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada şu sözlere yer verdi:

"Iğdır’da meyvecilik gelişiyor... İlimizde sofralık kaysı çeşidi üretilmektedir. Ülkemiz yaklaşık 750 bin tonluk üretim miktarı ile dünya kayısı üretiminde yüzde 20‘lik payla ilk sırada yer alırken, İlimiz de ülkemizdeki kayısı üretiminde yıllık ortalama 40 bin ton kayısı üretimi ile ülkemizin en çok kayısı üretimine sahip dördüncü il konumunda yer almaktadır. Iğdır Kayısısı (Şalağı), dünyaca ünlü olan ve sadece Iğdır yöresinde yetişen bu kayısı türünün şekli eliptik olup simetrik bir yapıya sahiptir. Çekirdekleri uzun şeritli ve tatlı olduğundan kuruyemiş olarak tüketilebilir. Erkenci bir çeşit olduğundan Haziran ayının son haftasında olgunlaşmaya başlar. Iğdır´ın en yaygın kayısı türü olan Şalak çeşidinin birçok faydası olduğu bilinmektedir. Bu sene Üretim 40 bin tonu civarında olur." 

SIRADAKİ GALERİ

QNB Finansbank'tan emekliyi mest edecek hamle QNB Finansbank'tan emekliyi mest edecek hamle
Kaynak: ANKA