Sabri Ülker Vakfı tarafından bu yıl 4.sü düzenlenen Uluslararası Beslenme, Sağlık Okuryazarlığı ve Eğitim Konferansı, ulusal ve uluslararası akademisyenler ile eğitim, sağlık ve gıda alanında uzman isimlerin katılımıyla Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.
“Beslenme ve Gıda Okuryazarlığı” temasıyla toplanan konferansın açılış konuşmasını Sabri Ülker Vakfı Başkanı Dr.Talat İçöz yaptı.
Konferansta gıda güvenliği, gıdada bilgi kirliliği, sosyal medyada gıda okuryazarlığı ve çocukluk çağı obezitesi konuları ele alındı. Ayrıca Sabri Ülker Vakfı’nın Yemekte Denge Eğitim Projesi’nin ayrıntıları katılımcılarla paylaşıldı.
Sempozyumun Düzenleme Kurulu Başkanı, Sabri Ülker Vakfı Bilim Kurulu Üyesi, Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hünkar Korkmaz, beslenme okuryazarlığının, sağlık okuryazarlığının bileşenlerinden biri olduğunu söyledi. Korkmaz şunları kaydetti: “Beslenme ve gıda okuryazarlığı, her geçen gün önemi daha da büyüyen bir konu olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle erken yaşta gıda ve beslenme konularında bilgi düzeyinin artması, beslenmeye bağlı kronik hastalıkların önlenmesinde de etkili oluyor. Öte yandan, sosyal medyadaki bilgi kirliliği tüm bireylerin günlük yaşamlarında beslenme ve sağlıklı yaşam alanındaki kararlarını etkiliyor. Böyle bir ortamda dördüncü kez düzenlenen konferansın, gıda ve beslenme konularındaki farkındalığı bilimsel bilgiyle artırarak kişilerin sağlığı ve refahına katkı sunacağına inanıyorum.”
Özlem Üliç Çatar: “Sempozyumun çıktıları ile Türkiye’de gıda okuryazarlığı bilincini arttırmayı hedefliyoruz.”
Konferansta Sabri Ülker Vakfı’nın Yemekte Denge Eğitim Projesi’nin ayrıntılarını paylaşan Sabri Ülker Vakfı Genel Sekreteri Özlem Üliç Çatar, bilimsel verilere erişimi kolaylaştırarak sağlıklı yaşam ve doğru beslenme bilincini oluşturmaya öncülük ettiklerini belirtti. Çatar, şunları kaydetti: “Beslenme ve gıda okuryazarlığına sahip bireylerin dengeli ve bilinçli tüketme alışkanlığı kazanmasının, sağlıklı bir gelecek inşasının yanı sıra kaynakların verimli kullanımına da katkı sunacağını düşünüyoruz. Gıda ve sağlık alanındaki bilimsel bilgiyi yayma misyonumuzla dördüncü kez düzenlediğimiz bu uluslararası sempozyumun çıktılarının, özellikle çocuklarda ve gençlerde bir halk sağlığı sorunu haline gelen obeziteyle mücadele için de kaynak oluşturacağına inanıyoruz.”