Moody's Türkiye'nin notunu artırdı, flaş açıklama geldi. Bakan Mehmet Şimşek: Ekonomi programımıza duyulan güveni yansıtıyor

Dünyanın en önemli uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notunu "B3"ten "B1"e yükseltirken, kredi notu görünümünü "pozitif" olarak korudu. Karar sonrası açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Karar uygulanan ekonomi programımıza duyulan güveni yansıtıyor" açıklamasını yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Moody's Türkiye'nin notunu artırdı, flaş açıklama geldi. Bakan Mehmet Şimşek: Ekonomi programımıza duyulan güveni yansıtıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Moody’s tarafından verilen kararı yorumladı. Moody's'in Türkiye not artırımı kararının uygulanan ekonomi programına duyulan güveni yansıttığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Moody’s kredi notumuzu ilk defa iki kademe artırdı!
Uyguladığımız program sayesinde ülke kredi notumuzu 11 yıl sonra yükselten Moody’s görünümü pozitif olarak korudu.
Ekonomideki dengelenme, azalan dış finansman ihtiyacı, artan uluslararası rezervler ve dezenflasyon süreci not artışında etkili oldu.
Görünümün pozitif olarak korunması programımıza duyulan güveni yansıtırken potansiyel not artışlarına işaret ediyor.
Ekonomimizin dayanıklılığını artıran kurala dayalı ve öngörülebilir politikalarımızı uygulamaya kararlılıkla devam edeceğiz." 

MOODY'S NE KARAR VERMİŞTİ? 

Moody's, Türkiye'nin kredi notunu B3 seviyesinden iki kademe yükselterek B1 seviyesine çıkardı. Bu güncelleme sonucunda, Moody's'in Türkiye için belirlediği kredi notu, S&P ve Fitch ile aynı seviyeye geldi.

Moody's uzmanı Daoud: Türkiye'nin FATF gri listesinden çıkması itibarını artıracakEkonomi
Moody's, Türkiye'nin kredi notu görünümünü ise pozitif olarak belirledi.

Moody's, kredi notundaki bu artışın temel itici gücünün yönetişimdeki iyileşmeler ve ortodoks para politikasına kararlı ve giderek daha iyi yerleşen geri dönüş olduğunu belirtti. Ayrıca yayımlanan raporda pozitif görünümün, ülkenin kredi notu üzerinde yukarı yönlü risk dengesini yansıttığı ifade edildi.

Türkiye'nin yabancı para cinsinden kredi notu tavanı B2'den Ba3'e, yerel para cinsinden kredi notu tavanı ise Ba3'ten Ba1'e yükseltildi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin