Milyonlarca emekliye büyük şok. Maaşlarına zam yapılmayacak. Hemen e-Devlet'ten kontrol edin

TÜİK haziran enflasyonunu aylık yüzde 1,64 olarak açıkladı. 6 aylık enflasyon da 24,73 oldu. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 24,73 zam yapılacak. Ancak kök maaşı 10 bin liranın altında olanlara zam yapılmayacak. Milyonlarca emeklinin gözü kulağı hükümetten gelecek haberde. Emekliler kök aylıklarının ne kadar olduğunu e-Devlet'ten öğrenebiliyor. İşte izlenecek yol...

Google Haberlere Abone ol
Medyatava Özel Milyonlarca emekliye büyük şok. Maaşlarına zam yapılmayacak. Hemen e-Devlet'ten kontrol edin

TÜİK'in enflasyon rakamlarını açıklamasıyla emekli maaşlarına gelecek olan zam oranı da belli oldu. Enflasyon 2024 yılını ilk 6 ayında yüzde 24,73 ile tamamladı. Bu oran SSK ve Bağ-Kur emeklileri zam oranı oldu.

Ancak bu zam kök maaşı 10 bin liranın altında kalan milyonlarca emekli bu zamdan faydalanamayacak. Çünkü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kök maaşı 10 bin liranın altında olan tüm emeklilerin maaşlarını 10 bin lira olduğunu açıklamıştı.

Kök maaşı 10 bin liranın altında olan emeklilerin maaşlarına yapılacak zam kök maaşları üzerinden hesaplanacak. Kök maaşlarının yüzde 24,73'ü kadar zam alacak.

Kök maaşı 7.500 lira olan emeklilere 1.854,75 TL zam yapılacak. Bu durumda maaşları 10 bin liranın altında kalacağı için hiç zam yapılmamış olacak.

Milyonlarca emekli bu konuda hükümetin bir karar alarak zammın kök maaşlara değil güncel maaşlara yapılmasını sağlayan düzenlemeyi yapmasını bekleniyor.

SSK VE BAĞ-KURLULAR KÖK MAAŞLARINI NASIL ÖĞRENEBİLİRLER

10 bin lira en düşük emekli maaşı alanlar kök maaşı bulmak için farklı yöntemleri kullanması gerekiyor.

SSK'dan emekli olanlar için e-Devlet'e giriş yapıp arama kısmına 4A Emekli Aylığı yazıp çıkan ilk bağlantıya tıklanacak.

Milyonlarca emekliye büyük şok. Maaşlarına zam yapılmayacak. Hemen e-Devlet'ten kontrol edin

Ardından gelen sayfada "Detay" kısmına tıklayıp açılan pencerede en alt kısımlarda yer alan "5510 Ek 19 Miktarı" yazan yerdeki tutarı 10 bin liradan çıkarması gerekiyor. Böylece kök maaş ek ödeme dahil ortaya çıkmış oluyor.

Milyonlarca emekliye büyük şok. Maaşlarına zam yapılmayacak. Hemen e-Devlet'ten kontrol edin - Resim : 2

Bağ-Kurlular ise e-Devlet'e girip arama kısmına "4B Emekli Aylığı" yazıp çıkan ilk bağlantıya tıklaması gerekiyor.

Milyonlarca emekliye büyük şok. Maaşlarına zam yapılmayacak. Hemen e-Devlet'ten kontrol edin - Resim : 3

Ardından gelen pencerede "4B Emekli Aylık Bilgilerinize ait barkodlu belge almak istiyorsanız tıklayın" sekmesini tıkladıktan sonra gelen pencerede SGK'ya ait döküm görülecektir.

Milyonlarca emekliye büyük şok. Maaşlarına zam yapılmayacak. Hemen e-Devlet'ten kontrol edin - Resim : 4

Sayfanın en altında "Ek Madde 19 İntibak Fark Tutarı" yazan yerin karşısındaki rakamları 10 bin liradan çıkarınca kök maaşınızı ek ödeme dahil bulabilirsiniz.

Kaynak: Medyatava Özel
Etiketler emekli maaş sgk tuik
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin