Milyonlarca çalışana kötü haber. AK Parti'nin yetkili ismi açıkladı. Asgari ücrete zam kararı belli oldu

Milyonlarca çalışan asgari ücrete zam beklerken AK Parti'nin yetkili isminden kesin bir açıklama geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler, "Asgari ücrete de zam yapılacak mı?" sorusuna en net yanıtı verdi.

Google Haberlere Abone ol
Milyonlarca çalışana kötü haber. AK Parti'nin yetkili ismi açıkladı. Asgari ücrete zam kararı belli oldu

Milyonlarca çalışan yüksek enflasyona karı asgari ücrete zam beklentisine girmişti. DİSK, TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ asgari ücrete zam talebinde bulunmuş isteklerini sıralamıştı. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu üç konfederasyonun ortak bildirisinde yer alan 10 maddeyi açıklamış, "Harcamalarında ağırlıklı yer kaplayan doğalgaz, elektrik, su, ulaşım ve iletişim hizmetleri tüketiminden alınan KDV yüzde 1'e düşürülmelidir." demişti. 3 konfederasyon en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesinde olması gerektiğini vurgulamıştı.

 

AK Parti'nin kapalı Grup Toplantısı sonrasında "Asgari ücrete de zam yapılacak mı?" sorusu yanıt buldu. Asgari ücretlinin zam beklememesi gerektiği belirtildi. Neden olarak da dolar karşılığında asgari ücretin dünya ortalamasında iyi bir durumda ve yüksek olduğu iddia edildi.

Asgari ücretin artırılması durumunda özellikle sanayide maliyetin artacağı bu durumda da belli sektörlerde uzak Doğu ülkeleri ile rekabet gücünün azalacağına dikkat çekildi.

Ancak kulislerde siyasetin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararının etkili olacağı belirtiliyor.

AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler de, AK Parti tarafından asgari ücrete zamla ilgili bir çalışma yapılmadığını, kamuoyunda herhangi bir beklentinin oluşmasının doğru olmadığını dile getirdi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin