Merkez Bankası Haziran ayı faiz kararını ne zaman, saat kaçta açıklayacak? (2024 TCMB PPK toplantı takvimi)

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Haziran ayı faiz kararı için bekleyiş sürüyor. Merkez Bankası Mayıs ayında faizi yüzde 50'de sabit tutmuştu. Şimdi gözler Haziran ayı faiz toplantısına çevrildi. Peki, Merkez Bankası Haziran ayı faiz kararını ne zaman, saat kaçta açıklayacak? (2024 TCMB PPK toplantı takvimi)

Google Haberlere Abone ol
Merkez Bankası Haziran ayı faiz kararını ne zaman, saat kaçta açıklayacak? (2024 TCMB PPK toplantı takvimi)

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın, yılın 6. toplantısında alacağı faiz kararı merak konusu oldu. Geçtiğimiz ay TCMB PPK toplantısında faizi sabit tutma kararı almıştı. Ekonomi gündemini yakından takip edenler şimdi Haziran ayı faiz toplantısı ve kararını beklemeye başladı. Merkez Bankası Haziran ayı faiz kararını ne zaman, saat kaçta açıklayacak? (2024 TCMB PPK toplantı takvimi)

MERKEZ BANKASI HAZİRAN AYI FAİZ KARARINI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA AÇIKLAYACAK?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın Haziran ayı (TCMB) Para Politikası Kurulu toplantısı 27 Haziran 2024 tarihinde düzenlenecek. TCMB faiz kararını ise aynı gün saat 14:00'de duyuracak.

Merkez Bankası Haziran ayı faiz kararını ne zaman, saat kaçta açıklayacak? (2024 TCMB PPK toplantı takvimi)

2024 TCMB PPK TOPLANTI TAKVİMİ

Para Politikası Kurulu toplantı tarihleri şöyle:

  • 25 Ocak 2024
  • 22 Şubat 2024
  • 21 Mart 2024
  • 25 Nisan 2024
  • 23 Mayıs 2024
  • 27 Haziran 2024
  • 25 Temmuz 2024
  • 22 Ağustos 2024
  • 19 Eylül 2024
  • 17 Ekim 2024
  • 21 Kasım 2024
  • 26 Aralık 2024

TCMB 2024 MAYIS AYI FAİZ KARARI NE OLMUŞTU?

TCMB mayıs ayında faizi yüzde 50'de sabit tutma kararı aldı. Yapılan duyuruda "Nisan ayında aylık enflasyonun ana eğilimi sınırlı bir zayıflama kaydetmiştir. Yakın döneme ilişkin göstergeler, yurt içi talepte ilk çeyreğe kıyasla yavaşlamaya işaret etmiştir." ifadeleri yer verildi.

Duyuruda ayrıca tüketim malı ithalatının nisan ayında artarak cari işlemler dengesindeki iyileşmeyi sınırladığı aktarıldı. Hizmet enflasyonundaki yüksek seyir ve katılık, enflasyon beklentileri, jeopolitik riskler ve gıda fiyatlarının enflasyonist baskıları canlı tuttuğu ifade edildi.

 

Duyuruda, Kurul'un, enflasyon beklentileri ve fiyatlama davranışlarının öngörüler ile uyumunu yakından takip ettiği belirtildi. Duyuruda şunlara yer verildi:

"Parasal sıkılaştırmanın krediler ve iç talep üzerindeki etkileri yakından izlenmektedir. Kurul, parasal sıkılaştırmanın gecikmeli etkilerini de göz önünde bulundurarak politika faizinin sabit tutulmasına karar vermekle birlikte, enflasyon üzerindeki yukarı yönlü risklere karşı ihtiyatlı duruşunu yinelemiştir. Aylık enflasyonun ana eğiliminde belirgin ve kalıcı bir düşüş sağlanana ve enflasyon beklentileri öngörülen tahmin aralığına yakınsayana kadar sıkı para politikası duruşu sürdürülecektir. Enflasyonda belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi durumunda ise para politikası duruşu sıkılaştırılacaktır. Para politikasındaki kararlı duruş; yurt içi talepte dengelenme, Türk lirasında reel değerlenme ve enflasyon beklentilerinde düzelme vasıtası ile aylık enflasyonun ana eğilimini düşürecek ve dezenflasyon yılın ikinci yarısında tesis edilecektir."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin