MEMUR MESAİ SAATLERİ 2024 SON DURUM: Kamuda çalışma saatleri değişecek mi?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuda tasarruf paketine ilişkin açıklamalarda bulundu. Şimşek, ''Kamuda esnek ve uzaktan çalışma modellerini geliştireceğiz.'' diye konuştu. Bunun üzerine memur mesai saatleri 2024 son durum merak konusu oldu. Memurlara uzak ve esnek çalışma modelinin detayları belli oldu. Peki, Kamuda çalışma saatleri değişecek mi?

Google Haberlere Abone ol
MEMUR MESAİ SAATLERİ 2024 SON DURUM: Kamuda çalışma saatleri değişecek mi?

14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun "Çalışma saatleri" başlıklı 99 uncu maddesinde, "Memurların haftalık çalışma süresi genel olarak 40 saat, Cumartesi ve Pazar günleri tatil olarak belirlenmişti. Bakan Şimşek'in kamuda tasarruf paketine yönelik yaptığı açıklama sonrasında yeni memur çalışma saatleri merak konusu oldu. Peki, Kamuda çalışma saatleri değişecek mi? İşte memur mesai saatleri 2024 son durum...

MEMUR MESAİ SAATLERİ 2024 SON DURUM

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kamuda tasarruf paketine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Yılmaz kamu harcamalarında verimliliğin esas alındığını belirtti ve tasarruf paketinin tek başına değil, bütüncül bir çerçevede olduğunu söyledi.

Deprem harcamalarından en ufak bir fedakarlık yapmadan kamu dengesinin sağlanacağını da ifade eden Yılmaz, tasarruf paketinin enflasyonla mücadeleye katkı sağlayacağını belirtti.

 

KAMUDA ÇALIŞMA SAATLERİ DEĞİŞECEK Mİ?

Bakan Şimşek ise kamuda esnek, uzaktan çalışma modellerini daha da geliştireceklerini söyledi. Bunun ardından memur çalışma saatleri ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Konunun detayları ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Detaylı açıklama geldiğinde sizi bilgilendireceğiz.

MEMURLAR KAÇ SAAT ÇALIŞIYOR 2024?

İş Kanunu'na göre Türkiye'de genel çalışma süresi haftada 45 saat olarak uygulanırken, memurlar için haftalık 40 saat uygulanıyor. Kamu çalışanları mesaisi 09:00'da başlıyor, 17:00'de sona eriyor. Ayrıca memurlar için haftasonları da tatil. Özel sektörde ise çalışma saatleri 45 saati geçebiliyor. Kimi kurumda haftasonu 1 gün izin dahi söz konusu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin