Maaş farkları ne zaman yatacak belli oldu. Refah payı bekleyenlere büyük hayal kırıklığı; Bakan Şimşek maaş zamlarını imzaladı

Milyonların merakla beklediği emekli ve memur maaş zamları kesinleşti. Bakan Mehmet Şimşek, emekli, memur, emekli memur, kıdem tazminatı tavanı ve maaş farklarının hesaplanmasına ilişkin kararı imzaladı. Peki emekli, memur, memur emeklisi maaş farkları ne zaman yatacak?

Google Haberlere Abone ol
Maaş farkları ne zaman yatacak belli oldu. Refah payı bekleyenlere büyük hayal kırıklığı; Bakan Şimşek maaş zamlarını imzaladı

3 Temmuz günü TÜİK tarafından açıklanan Haziran ayı enflasyon rakamları sonrası memur, memur emeklisi, SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin alacakları enflasyon farkı zamları da belli oldu. 

Milyonlarca vatandaş geçim sıkıntısının ağırlaşması ve alım gücünün düşmesiyle birlikte maaşlara refah payı verilmesini bekliyordu. Ancak beklenen olmadı; maaş zamları kesinleşti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sözleşmeli personel, memur ve memur emekli maaş zammı, kıdem tazminatı tavanını ve maaş farklarının hesaplanmasına ilişkin kararı imzaladı. Böylece maaş farklarının da yatırılacağı tarih de belli olmaya başladı. 

KIDEM TAZMİNATI VE BEDELLİ ÜCRETİ

Dünya gazetesinde yer alan habere göre Bakan Şimşek'in imzasının ardından sözleşmeli personel, memur ve memur emeklilerine yapılacak zam yüzde 19.31 oldu. Yapılan zamla birlikte kıdem tazminatı 41 bin 828 lira 42 kuruş, aylık katsayı ise 0.907796 olarak belirlendi. Bedelli askerlik ücreti de 217 bin 871 lira 4 kuruş oldu.

Maaş farkları ne zaman yatacak sorusunun da cevabı belli olmuş oldu. Memur ve memur emeklilerinin aylıkları ayın 15'inden sonra yatmasından dolayı 1 Temmuz-14 Temmuz 2024 tarihleri arasındaki fark tutarlarının hesaplanıp yatırılması konusunda da karar alındı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin